Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una missa infreqüent

Ho escriuen els membres de l´Art Vocal Ensemble: "Tot i mantenir-se a l'ombra de la figura del seu germà gran, la qualitat de la seva obra roman fora de dubte. De fet, el seu germà Joseph considerava que la profunditat i qualitat artística de l'obra sacra de Michael era superior a la seva".

Aquest Michael no és altre que Michael Haydn, eclipsat per la força de les composicions del seu germà Joseph però que també té un lloc dins la història de la música, encara que no tan elevat com les seves composicions mereixen.

Michael Haydn va escriure quasi cinquanta misses, una de les quals és la coneguda com a Missa in Honorem Sanctae Ursula que avui horabaixa ens presenta Art Vocal Ensemble a l´església de Sant Felip Neri de Palma (20.30h).

Tornem al que diuen els intèrprets, els membres de l´Art Vocal Ensemble: "Aquesta missa destaca tant per la influència mozartiana com per un interessant i marcat caràcter melòdic".

Pel que fa a la instrumentació, l´obra inclou trompeta i timbals, a més del grup instrumental de l´època clàssica, que en aquesta ocasió que comentam estarà format pels membres de l'Orquestra Johannes Palaschko.

A més del grup vocal organitzador participaran en la interpretació d´aquesta missa l'agrupació vocal Quinta Justa i un quartet vocal solista format per Sofia Domènech (soprano), Ariadna Vila (mezzosoprano), Gabriel Mas (tenor) i Joan Miquel Muñoz (baríton).

Compartir el artículo

stats