Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

El primer cosí fan Tutte d'enguany

Avui i demà (20 hores) la Sala Ireneu Espectacles del polígon de Son Valentí de Palma, que a poc a poc es fa un lloc pel que fa a espectacles musicals de tipus familiar, presenta una producció en un format de butxaca de l´òpera de Mozart Così fan tutte. La primera de les dues produccions d´aquesta òpera que podrem veure en un marge de temps petit, ja que en unes setmanes la temporada d´òpera del Teatre Principal també oferirà el mateix títol.

L´expressió òpera de butxaca l´empram quan ens referim a produccions fetes a partir de pocs elements escènics, amb orquestra reduïda i pensades per a espais no massa grans. La qual cosa no vol dir, en absolut, que minvi la qualitat. Les idees d´escenografia, decorats i vestuari poden ser del tot brillants i les veus i els instrumentistes de primer nivell.

La producció que esmentam té algunes característiques que la fan, a priori, atractiva. Anem a veure:

Primer el fet que vengui signada per Art Vocal Ensemble, una formació que dirigeix Llorenç Gelabert i que fins ara no ha decebut en cap dels seus projectes anteriors.

Després, que l´adaptació al català ha estat feta per Jaume Roca, qui ja demostrà que ho sap fer molt bé quan, l´any passat, adaptà Orphée aux enfers d´Offenbach.

I finalment la manera de tractar un libretto avui del tot incorrecte, traslladant l´acció al famós Cotton Club de New York, durant els anys vint del segle passat.

Les veus també són motiu d´interès; pel que fa a les dones Silvia Fluxà es vestirà de Fiordiligi, Sofia Domenech de Dorabella i Fanny Marí de Despina. I per part dels homes Pere Joan Costa cantarà Guglielmo, Jaume Roca serà Ferrando i Àlvar Servera assumirà el rol de Don Alfonso.

Svitlana Bens tocarà el piano i Pere Sansó li donarà la nota de color a través de la flauta.

Compartir el artículo

stats