Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

És l'hora dels adéus...

Robert Burns és el gran nom de la poesía escocesa. Nascut en el sí d´una família de foravilers, alternà la literatura amb les feines del camp, la duresa de les quals ajudà al fet que morís molt jove, als trenta set anys, a finals del segle XVIII.

Burns tracta, en les seves obres de creació, temes populars. Allunyat de l´elitisme, fou el poeta del poble. Tant és així que un dels seus poemes, Auld Lang Syne, musicat de forma anònima, ha esdevingut un himne per a les festes de comiat. Que aixequi la mà qui no ha entonat alguna vegada "És l´hora dels adéus...". Doncs això.

Avui vespre, el Teatre Mar i Terra de Palma (20h), proposa un homenatge a Robert Burns amb el títol de A Robert Burns celebration. Una nit de música i poemes d´Escòcia i Irlanda, amb els grups Gan Ainm i Talamh. La trajectòria de les dues bandes fa que, d´entrada la sessió sembli interessant.

Gan Ainm (que vol dir sense nom, en irlandès) nasqué a partir de les sessions irlandeses que se celebren des de fa uns anys a Andalucia i està format per Ángel Becerra (bodhran i bouzouki), Pedro Fernández (gaita), Luís J. García (piano, harmònica i acordió) i Miguel L. Navarro (violí), tots ells instrumentistes que cerquen evocar els paratges d´Irlanda, Escòcia o l´Illa de Man a través de la tradició musical.

Talamh, fundat a Mallorca fa set anys, està format per Ulrike Bischoff (guitarra i veu), Pedro Fernández García (gralla i flauta), Lluc Mas Pocoví (bodhran i flautes) i Fran Reig (flauta i altres instruments de vent), tots músics interessats en la recerca i divulgació de la Música Celta i les seves projeccions irlandesa, escocesa, americana i del nord d´Espanya. El mot Talamh, Terra en gaèlic, és molt més que una paraula, és també un signe de respecte vers la cultura, la llengua i el tarannà del poble, en definitiva.

Compartir el artículo

stats