Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

De les Apalaches al cel

Folk songs de Luciano Berio són unes cançons que compongué el músic italià el 1964 a partir d´unes melodies populars de diferents països, la més famosa de les quals és Black is the Colour, un tema tradicional de les muntanyes Apalaches que ha estat cantat també per Joan Baez, Nina Simone, The Corrs o Paul Welter, entre molts d´altres.

Berio va dedicar aquest conjunt de melodies a la soprano Cathy Berberian i inicialment les va concebre per a petit grup instrumental tot i que posteriorment les adaptà a gran orquestra acompanyant.

La Quarta simfonia de Gustav Mahler conté també un moviment, el quart, en el qual la veu de la soprano canta el text Das himmlische Leben ("La vida celestial") per tal de retratar la visió del cel a través dels ulls d´un infant. Un text provinent del recull de poemes Des Knaben Wunderhorn i que ja emprà a altres simfonies i obres vocals.

Anit a l´Auditòrium de Palma (20h), la nostra Orquestra Simfònica presenta aquestes dues obres en un programa que també inclou l´obertura de Der Freischütz (El caçador furtiu) de Carl Maria von Weber, considerada la primera òpera romàntica alemanya.

La soprano Stefanie Irányi posarà veu a les parts vocals i Asher Fisch dirigirà la proposta.

Compartir el artículo

stats