Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una ciutat Mozart

Tres són les ciutats Mozart: Salzburg, Viena i Praga.

A la primera el naixement i els primers anys com a estudiant i compositor, a Viena hi residí la major part de la seva vida i hi estrena moltes de les seves obres i a Praga hi visqué breus però autèntics moments de glòria.

De les tres, la ciutat del Pont de Carles i del Bonjesuset fou la que més valorà la feina del gran músic. Mentre que a Salzburg i Viena Mozart havia de lluitar per subsistir, a Praga tot eren facilitats. Quan l'aristocràcia vienesa no entenia Le Nozze di Figaro, el públic de Praga l'aplaudia de tal manera que feu que un any després el compositor hi estrenàs Don Giovani.

Salzburg, Viena, Praga, les tres, van lligades per sempre més a la figura de Mozart, el compositor que anit omplirà, ell sol, el programa del primer concert de la temporada de la Fundació Studium Aureum a l'Auditor del Conservatori de Palma (20.30h).

Mozart i Salzburg és el títol d'aquesta proposta en la qual s'alternaran obres vocals religioses per a solistes, cor i orquestra, com la curiosa Spatzenmesse (o Missa dels gorrions, escrita als denou anys), amb altres instrumentals com les Kirchensonaten.

El concert, que com ja és habitual anirà precedit d'una explicació de la compositora Mercè Pons, està dedicat a la memòria de Mariano Isasi, "amic i company", com el defineix un breu escrit que obre el programa de mà, que a més porta la traducció dels textos feta per Joan Carles Simó.

Compartir el artículo

stats