Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Prèvia

A d'Ainhoa, d'Arteta i d'Aguirre

Un dels recitals més memorables d'Ainhoa Arteta a Mallorca fou el que protagonitzà en els Jardins de Can March a Cala Rajada, dins el cicle musical Serenates d'Estiu. Han passat uns anys des d'aquella visita, no la darrera, a Mallorca i la soprano basca torna avui vespre a Formentor (19.30h), per tancar el Formentor Sunset Classics d'enguany. Felipe Aguirre dirigirà la vetllada que comptarà amb la col·laboració de la nostra Orquestra Simfònica.

En el programa dues parts ben diferenciades pel que fa a l´estil musical. A cada una d´elles cantant i orquestra alternaran en protagonisme. Així, després de l´Obertura de Carmen de Bizet, Arteta cantarà Pres de remparts de Seville, la famosa Seguidilla de la mateixa òpera i tot just acabat l´Intermezzo orquestral li envestirà amb L´amour est un oiseau rebelle, la molt popular Havanera. Per tant Bizet i el seu títol més emblemàtic ompliran una quarta part del recital.

Encara a la primera part i després d´un altre Intermezzo, el de Cavalleria Rusticana de Mascagni, li tocarà el torn a Puccini. D´ell primer Vissi d´arte de Tosca, i l´ària Sola, perduta, abbandonata i un fragment orquestral de Manon Lescaut.

La segona part es presenta més variada i es caracteritzarà per alguns moments prou coneguts de sarsuela, de temes de Granados així com algunes aportacions una mica inclassificables.

De sarsuela: Preludi de La Revoltosa de Chapí, Canción de la Paloma d´El barberillo de Lavapiés de Barbieri i la romança De España vengo d´El niño judío de Pablo Luna.

De Granados: Intermedi de Goyescas i una selecció de les Tonadillas.

I pel que fa als moments més eclèctics: part de la banda sonora que John Barry compongué per Out of Africa, Summertime de Gerswin i I could have danced, de My fair lady de Loewe.

Verisme, cançó, cinema i musical.

Compartir el artículo

stats