Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Fora son

Només el nom de Sergio Alapont en el programa ja hauria de ser un aval de qualitat. El jove director musical, guardonat com a millor director d'òpera a Itàlia, és una garantia. Com a director d'òpera Alapont desenvolupa una carrera espectacular, amb aparicions al Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, a l'òpera d'Oslo, al Teatre Sao Carlos de Lisboa, al Comunale de Treviso... a la vegada que ha estat director assistent en el Metropolitan i en el Festival de Glyndebourne i que noms com Plácido Domingo, Teresa Berganza o Joan Pons s'han posat a les seves ordres. Quasi res!

Doncs el director espanyol és cap de cartell d'una gala operística que avui vespre ens presenta la Setmana Lírica de Santanyí al Pati del Teatre Principal de la localitat de llevant (21.30h) i que enguany arriba a la sisena edició.

Amb el títol genèric de Nessun dorma la proposta inclou, a més d'Alapont, tres noms també interessants: la soprano mallorquina Maia Planas, la també soprano Tamara Haskin i el tenor Enrico Nenci (a més de la intervenció puntual del tenor líric calvianer Pedro Calavia).

De Maia Planas podem recordar les bones crítiques que sempre ha tingut cada una de les vegades que s'ha mostrat en les Temporades d'òpera del Teatre Principal de Palma amb rols com Liú o Gilda.

De l'americana és obligat citar que és una de les veus més sol·licitades avui per cantar el paper protagonista d'Aida.

I del tenor italià, dir que ha estat dirigit per Zubin Mehta, una sòlida referència.

Pel que fa al programa, aquesta Gran Gala serà com una antologia de les més belles i conegudes àries i duets, amb l'acompanyament instrumental d'una orquestra. Moments estel·lars de Tosca, Traviata, Força del destino, Norma...ompliran l'aire lliure de Santanyí de més de dues hores de bona música.

Compartir el artículo

stats