Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d´estiu IV

Bohemis.- Puccini, Giacomo Puccini, compartí habitació d´estudiant, a Milà, amb Pietro Mascagni, protagonistes tots dos de la creació d´aquest estil que en òpera es coneix com a "Verisme", un moviment nascut a Itàlia a finals del segle XIX.

Com tot estudiant, Puccini visqué situacions de penúria econòmica i d´altres tipus que, sens dubte, el marcaren. Doncs a partir d´aquestes experiències, de la lectura d´una novel·la per entregues que Henry Murger publicà al diari El Corsario i amb l´ajuda dels llibretistes Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, el músic compongué La Bohème, una de les seves òperes estrella i que ha esdevingut un dels títols més representats en els teatres de tot el món. Un títol top ten vaja.

Durant els dies de finals d´agost i principis de setembre, l´ empresari i músic, Francesc Blanco, a través d´Euroclàssics, presenta a diferents indrets de Mallorca una producció de butxaca (de petit format) d´aquesta història d´amor i mort i que avui horabaixa (20.30h) arriba al Conservatori de Palma. El tenor Jorge Armando Jasso, com a Rodolfo i Marta Bauzá-Soler com a Mimí, cantaran els dos rols principals, acompanyats d´altres veus, del Cor ciutat de Mallorca, Teen Spirit Chorus i el piano del mateix Francesc Blanco. Sergi Baos és qui signa la producció escènica.

Deià versus Deià.- Dos concerts a Deià aquests dies. Primer el que avui ens presenta el Festival de Música a Son Marroig (20.30h) dins el cicle específic de Joves Talents de Balears i en el qual el Riu dolç Brass Quintet interpretarà obres de Haendel i Bach, entre d´altres.

També el que, emmarcat dins el projecte Vetllades musicals a l´església de Deià (20.30h), ens proposen la contralt Waltraud Mucher i l´instrumentista Guillermo Femenías (viola de mà), amb el títol Si la noche haze escura, amb obres del Renaixement espanyol.

Llull, sempre.- Durant aquest any Llull es multipliquen els actes, edicions i esdeveniments que ens acosten la figura del Mestre.

Demà divendres (19h) el Santuari de Randa serà l´escenari en el qual s´interpretarà (s´escenificarà, millor dit) de nou la cantata Ramon Llull a la recerca de la Veritat, escrita per a cor i orquestra per Francesc Vicens (música) i Sebastià Sansó (text), que ja s´estrenà fa uns mesos a Bellver. Els intèrprets són el cor Vermells de la Seu, l´orquestra de mestres del CESAG i Aina Salvà com a narradora.

Tant Sansó com Vicens han construït un element que combina idees tradicionals amb altres de nova creació. La trama ens presenta un Llull il·luminat qui, amb l´ajuda d´un nin, recorre vuit indrets de la Mediterrània del seu temps: Mallorca, Barcelona, Montpeller, París, Roma, Xipre, Tuníssia o Jerusalem.

Compartir el artículo

stats