Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu I

Una primera espasa a Bellver.- Un monogràfic Txaikovski és el que anit ens proposa la nostra Simfònica dins el cicle Estius Simfònics 2016 al Castell de Bellver (21.30h). Una proposta que ens permetrà seguir les lectures que del Concert per a violí i orquestra i de la Quarta Simfonia en farà Julian Rachlin, el violinista qui ocuparà el podi per partida doble, com a director i també com a solista.

Per fer-se una idea de la reputació del jove músic lituà basta que mirem la seva agenda de concerts recents. Només amb el que portam de juliol ha actuat, entre altres indrets, a Berlín amb la Konzerthausorchester i a París amb l'Orquestra Nacional de França i en unes setmanes el podran escoltar a Ljubljana amb la Jove Orquestra de la Unió Europea i a Edimburg amb la Gewandhausorchester de Leipzig, apart d'altres actuacions formant part de grups de cambra.

Rachlin avui a Palma, sens dubte és notícia.

Piano a l'hora del crepuscle.- Avui també comença a l'hotel Formentor (20.30h) el cicle Formentor Sunset classics, que enguany comptarà, fins a l'octubre, de quatre vetlades musicals i unes master classes.

Juan Pérez Floristán és el pianista encarregat d'obrir la tanda de concerts amb un programa que inclou obres de Beethoven (la Sonata número 14) i Liszt (la transcripció de la cançó An die Ferne Geliebte de Beethoven i la Sonata en Si menor),

De la Colònia de Sant Pere a la Real.- L'Associació d'Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, que impulsà la construcció de l'orgue de l'església del llogaret i que des de fa uns anys promou iniciatives musicals a la zona, amplia el seu àmbit d'actuació i proposa que alguns dels concerts de la seva Cinquena Setmana de Música Antiga també es puguin escoltar més enllà de la zona de llevant. Així, per exemple, demà diumenge el Claustre del Monestir de la Real de Palma (21h.) serà l'escenari en el qual el Grup de vents de la Setmana de Música antiga interpretarà la Serenata K. 361de Mozart, coneguda popularment com a Gran Partita.

Compartir el artículo

stats