Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Un concert per a Christophe Coin

La història és, fa no fa, aquesta: Miquel Àngel Aguiló, un dels músics més complets d'aquesta illa nostra (violoncel·lista, compositor, organitzador d'esdeveniments, home compromès...) va conèixer Christophe Coin en una de les seves múltiples col·laboracions amb grups de Música Antiga (l'Orquestra Barroca de Sevilla, si mal no record). Coin actuava com a solista i Aguiló era un dels membres del grup. A partir d'aquella primera trobada entre ambdós cellistes s'establí una mena de relació més enllà de la professional, d'apreci mutu, vaja. Així fou que el mallorquí posà fil a l'agulla i composà un Concert per a violoncel i orquestra, pensant que algun dia el podria interpretar el genial solista francès.

Doncs aquest dia ha arribat. Coin va rebre la partitura i sense dir res es posà a estudiar-la. Passà el temps i un bon dia Miquel Àngel rebé la resposta: "Estrenaré el teu concert". Avui vespre el Claustre de Sant Domingo de Pollença (20 hores) acollirà l'estrena del Concert per a violoncel i orquestra de Miquel Àngel Aguiló, amb Christophe Coin en qualitat de solista i l'Ensemble Lumière com a conjunt instrumental.

Serà, sens dubte una vetllada curiosa i en la qual, a més de Coin, també tendrà un altre solista en la figura de Josep Burguera. En el programa hi figura a més una de les peces més famoses de Boccherini, La Musica Notturna delle Strade di Madrid, més popular encara després d'haver estat inclosa en la banda sonora de la pel·lícula Master and Comander.

Compartir el artículo

stats