Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Cordes i ànima

El Festival de Primavera que la Sociedad de Conciertos organitza per tercer any a Palma ens dóna l'oportunitat, avui horabaixa d'escoltar un duo musical de cambra certament curiós. Animacorde està format per una guitarra (Pablo Rioja) i un violí (Andrés Ortiz), sens dubte una parella curiosa d'instruments de corda.

Hem de dir, però, que el repertori per a guitarra i violí no és escàs. Diferents compositors li han dedicat atenció, escrivint directament obres per aquest format o bé proposant versions d'obres orquestrals o pianístiques. I Animacorde precisament neix amb l'interès de donar a conèixer tot aquest material.

Ja des del mes de desembre de l'any 2012, quan ofereix el seu primer concert, Animacorde ha combinat la interpretació d'obres de repertori amb les estrenes. Per tant en els seus concerts no és rar trobar-hi, al costat de Giuliani o Paganini noms de compositors actuals com García Abril o Tomàs Marco, el compositor del qual el duo estrenà la seva partitura Tapices y disparates.

Animacorde arriba a Mallorca després d'haver ofert recitals a sales de prestigi i participat en festivals com Les Concerts de Grandson i Le Bois qui Chante en Château d'Oex (ambdós de Suïssa), el Messukeskus d'Helsinki o l'Internacional Ex Corde, entre d'altres. El seu interès per la Música mediterrània (de fet el programa d'anit es titula Surcando el Mediterráneo) ha portat els dos músics a actuar a Tànger, Casablanca, Rabat i Larache i tenir programada una propera gira pel Líban.

Paganini (amb dues sonates), Sarasate (Romanza andaluza), Albéniz (una versió de Mallorca), Giuliani (Variacions en la menor) i Antón García Abril (Alba de Soledades) ompliran el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma (20h) de bona i curiosa música.

Compartir el artículo

stats