Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

De Moscou al Sàhara

El fantasma de la dansa.- Amb dos programes diferents, avui (21h) i demà (18h) es presenta a l'Auditòrium de Palma un bon conegut pels aficionats a la dansa, el Ballet de Moscou. I ho fa amb El Llac dels cignes i Giselle, respectivament. Dues obres del repertori habitual dels grans teatres, encara que la segona no ho és tant entre nosaltres.

Si podem qualificar El llac dels cignes com el ballet més popular de tots els temps, de Giselle el que podem dir és que situà l'autor de la música en un lloc destacat. Adolph Adam, tot i haver compost múltiples òperes i altres ballets, no hauria passat a la història sense Giselle. I és que la història d'aquest triangle amorós amb mort de la protagonista inclosa i que retorna en forma de fantasma per redimir els amants s'adapta molt bé a l'espectacle de dansa, funciona com a ballet; pensem que com a llibretista hi trobam Théophile Gautier a partir d'un text original de Heinrich Heine. Quasi res!

Però això sol no bastaria, hi hem d'afegir que, a més, el compositor va saber treure'n profit a partir d'una partitura encertada i brillant. L'escena de la bogeria, per exemple, està molt ben aconseguida i La Variació del primer acte s'ha popularitzat com a peça instrumental independent. Curiosament aquesta Variació no pertany a l'obra original, és un afegit posterior, encarregat per Marius Petipa al compositor Ricardo Drigo, tot i que en alguns escrits s'atribueix a Ludwig Minkus, l'autor del famós ballet Don Quijote.

Música i Solidaritat.- L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears organitza la segona edició de Música per al Sàhara, un concert solidari en benefici dels infants refugiats sahrauís. Un viatge de sons i danses del món ens mostrarà, demà diumenge al Teatre Xesc Forteza de Palma (18h) la vida a través dels ulls d'un jove sahrauí. Músiques i danses contemporànies, cançons diverses, fins i tot soul, pop i rock, serviran per difondre el programa Vacances en Pau, pel qual prop d'un centenar de nins sahrauís podran passar el proper estiu a les nostres illes.

Compartir el artículo

stats