Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Previa

Un rèquiem i un acròstic

Her sacred spirit soars és una obra que el compositor Eric Whitacre, un dels compositors actuals més prolífics i de més ressò internacional, escriví fa catorze anys a partir d'un sonet de Charles Anthony Silvestry, un escriptor que col·labora habitualment amb el músic però també amb altres de la seva generació com Ola Gjeilo i amb grups vocals com King's Singers, San Francisco Gay Men's Chorus i Westminster Choir College .

El poema de Silvestry està escrit en forma de sonet una mica a l'estil shakespearià, ja que fou un encàrrec del Festival que Wisconsin dedicà a l'escriptor anglès l'any 2001.

Curiós el text d'aquest sonet, ja que si agafam les primeres paraules de cada vers trobam l'acròstic Hail Fair Oriana.

Doncs aquesta breu partitura vocal obrirà el Concert que anit protagonitzen la nostra Orquestra Simfònica i la Coral Universitat Illes Balears a la Seu (20.30h), la recaptació del qual anirà destinada a Projecte Home.

Després de Whitacre, totes dues formacions interpretaran el Rèquiem de Duruflé (per tal de recordar el compositor francès que morí ara farà trenta anys).

La primera versió d'aquest Rèquiem fou estrenada el 1947, però del mateixi compositor són diverses adaptacions posteriors, una d'elles per a veu sola i piano. Parlant de veus hem de dir que si bé la partitura inclou intervencions de dos solistes, en la proposta d'anit Sandra McMaster cantarà les parts per a mezzosoprano i la secció masculina greu de la coral les corresponents al baríton.

Una particularitat d'aquest Rèquiem és la no inclusió de la seqüència Dies Irae, tal com ja havia fet Fauré seixanta anys abans. Des de 1970 el Dies Irae tampoc no figura en el text de la Missa de Difunts del Missal Romà.

Compartir el artículo

stats