Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Romeu i julieta es besen en el paradís

Amb el títol d´Un concert de llegenda la Banda de Música de Palma presenta avui horabaixa en el Conservatori (19.30h) un nou concert emmarcat dins la seva present temporada. Una proposta prou suggerent per diversos motius, un dels quals és la presència com a director convidat del sorià Carlos Garcés guardonat com a millor director d´orquestra el 2011 pel The Chinnart Awwards Committee, arran d´una gira que feu al davant de l´Orquestra de Palència. Garcés ha estudiat amb Bernard Haiting i té l´agenda plena de compromisos amb orquestres com la de Ràdio i Televisió i la del Principat d´Astúries.

Però un altre motiu d´interès el trobam en el programa, amb la inclusió de dues obres conegudes i populars com són l´adaptació que en feu el director i trombonista Johan de Meij d´una de les Suites del ballet Romeu i Julieta de Prokofiev i l´Intermedi de La Leyenda del beso que versionà el grup vocal Mocedades amb el títol Amor de hombre.

A més d´aquestes dues peces prou interpretades, la Banda oferirà també dues obres menys difoses. Pilatus: Mountain of dragons de Steven Reinechke és una composició en la qual el compositor americà explora les diferents sonoritats dels instruments solistes de la banda per contar llegendes lligades a la muntanya suïssa de Pilatus, un dels llocs més mítics de l´entorn de Lucerna.

La Divina comèdia del compositor Robert W. Smith, que en el fons és la seva Primera Simfonia en quatre moviments (Infern, Purgatori, Ascensió i Paradís), està basada, naturalment, en l´obra del Dante. És interessant destacar l´interès de Robert Smith pels temes èpics i mítics, a dues Simfonies posteriors agafà els tema de l´Odissea d´Homer i Don Quixot de Cervantes.

Compartir el artículo

stats