Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Broadway en el conservatori

Són paraules de Salvador Sebastià, director de la Banda de Música de Palma: "El que volem, en aquest concert, és mostrar, de forma cronològica diferents moments trets de les operetes i musicals a més d´una partitura de Milhaud amb sonoritats de jazz i rhythm and blues".

I el concert en el qual fa referencia és el que avui horabaixa presenta la seva formació a l´Auditori del Conservatori (19.30h) com a part de la seva temporada musical. Una proposta suggerent que la Banda de Música ha titulat Les Grans Dames del Music Hall i el Jazz Rhythm de Milhaud.

Gerswin amb Summertime (de Poryi and Bess) obrirà la primera part en la qual, segons Sebastià, es "cercarà la sonoritat de petita i gran jazz band". Kurt Weil amb el tema Mack Knife de L´ópera dels tres rals i John Kander amb dues aportacions del seu musical més conegut, Cabaret, acabaran d´omplir la part escènica del primer temps que es complementarà amb el primer concert de percussió escrit per Milhaud utilitzant una petita orquestra amb sonoritats jazzístiques. Miquel Sebastian actuarà com a solista.

A la segona part serà quan apareixeran les solistes vocals Shara Lee i Alicia Nilsson per cantar alguns fragments d´obres de Bernstein (Time Square del musical On the Town), Lloyd Webber (No llores por mi Argentina d´Evita), ABBA (diverses cançons del musical ¡Mamma Mia!) i Whitney Houston (One moment in time).

Els Musicals, un tipus de música qualificada, massa sovint i sense base, de lleugera però que no ho és en absolut, formen part, sens dubte, de la història de la Música i per tant és bo que les formacions, com ara la Banda de Palma, els incloguin dins les seves programacions habituals.

Compartir el artículo

stats