Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

I like to live in america

Què tenen en comú les pel·lícules L´Home elefant i Platoon? Musicalment coincideixen en una part de la seva bada sonora, ja que en tots dos films hi podem escoltar un mateix tema musical, l´Adagio per a orquestra de cordes de Samuel Barber, una de les obres més populars del segle XX, la melodia de la qual fou emprada pel mateix compositor en altres ocasions (apareix en el seu primer Quartet de cordes i a l´Agnus Dei).

L´Adagio forma part del programa del sisè concert de la present temporada de la nostra Simfònica que inclou tot un repertori de compositors americans. Juntament amb Barber, anit (20.30h a l´Auditòrium de Palma) sonaran composicions de John Adams, Eric Kornglod i Leonard Bernstein.

Del primer, la seva obra The Chairman dances (El president balla), que és una peça en estil foxtrot que havia d´aparèixer a l´òpera Nixon in China però que Adams convertí en obra independent. El president en qüestió no es altra que Mao Sedong.

De Korngold, que no nasqué als Estats Units sinó a Moràvia però que adoptà la nacionalitat americana, s´interpretarà la seva obra més representativa, el seu Concert per a violí i orquestra que agafa temes de tres bandes sonores escrites pel compositor: Another Dawn (protagonitzat per Errol Flynn), Juarez (amb Bette Davis), Anthony Adverse (amb Olivia de Havilland) i The Prince and the Pauper (també amb Errol Flynn).

I de Bernstein, naturalment, les seves Dances simfòniques sobre West Side Story. Una suite en la qual ens surten a camí pràcticament tots els temes i cançons del famós musical de Broadway també convertit en pel·lícula amb Natalie Wood i la gran Rita Moreno. Alastair Willis dirigirà la vetllada que comptarà amb Benjamin Schmid com a solista.

Compartir el artículo

stats