Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Família Cinccent

Li agrada dia a Joan Company que les corals lligades a la UIB són com una família de veus. I és ben cert si comprovam que entre el ventall de formacions n'hi ha de nins a partir de cinc anys i altres de persones majors.

Les coral Cincset, Vuitdeu i Onzequinze són les de veus infantils que serveixen de cantera (de cant i de proveïdor) a les altres, des de la Juvenil fins el Cor de Majors. Entremig el Cor de Mestres Cantaires, la Coral de Pares i Mares, l'Orfeó Universitari i el bessó inicial que és la Coral Universitat Illes Balears. A totes elles s'hi ha afegit, des de fa uns pocs anys Poema Harmònic, un renascut cor de cambra especialitzat en la música del Renaixement i Barroc.

I com tota família mallorquina de bon fer, aquesta família vocal també es reuneix cada any per Nadal a l'entorn d'una idea musical que enguany té una forma especial ja que s'hi esperen convidats de luxe. Avui horabaixa l'Auditòrium de Palma (18 hores) serà l'escenari en el qual aquest aplec de nombroses veus de totes les edats compartirà cançons amb figures com Joan Pons, Chenoa, Joan Bibiloni, Jaume Anglada, Marta Elka, Cap·pela, Tomeu Penya Toni Pastor, Maia Planas i Isidor Marí. Quasi res!

Serà un concert en el qual, al costat de temes escrits per alguns dels participants com Fa un fred de neu (Jaume Anglada), Sa Pastoreta (Marta Elka), El rei negre (Tomeu Penya) o Mà al cor (Joan Bibiloni) s'hi podran escoltar nadales tradicionals mallorquines (Sant Josep s'aixeca a l'alba), menorquines (Nadal) i eivissenques (Sant Josep va anar a buscar foc) així com d'altres d'arreu del món com Happy Christmas (John Lennon), Joy to the world (Haendel) i Adeste Fideles (popular). Més de quatrecentes veus, més de quatre-cents tarannàs, per donar uns "molts anys" universitaris.

Compartir el artículo

stats