Blog 
Mirades a Ciutat / Los límites de la tierra
RSS - Blog de M Angel

El autor

Blog Mirades a Ciutat / Los límites de la tierra - M Angel

M Angel

Com un viatger, que de sobte es reconeix en una fotografia. // A los lejos unos árboles, y el tiempo que bordea la realidad, y la moldea, y la envilece y exalta, y la construye.

Sobre este blog de Mallorca

Desde muy temprano las calles de Ciutat buscan un interlocutor, o un gesto que sea premonición de algún conocimiento. // La tierra, con la que se produce este intercambio en el que hay que ser consciente de los límites.


Archivo

 • 29
  Agosto
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  MUSICA

  La música no es pot prohibir

  La manera d'actuar va més enllà de les paraules i defineix una manera de pensar. Que l'Ajuntament de Manacor no vulgui "col·laborar" en un concert d'una orquestra militar significa exactament que prohibeix un concert. Quina importància té que aquesta orquestra militar formi part de l'Exèrcit d'Espanya. El que s'està prohibint és un concert de música. Res pus. El parer del Consistori de Manacor no pot ser un motiu per a limitar la llibertat d'interpretar un concert de música, sempre que l'organisme que el promou respecti els drets dels ciutadans i les lleis bàsiques de convivència. La música no va adreçada als que pensen d'una determinada manera. Cadascú és lliure d'assistir o no a un concert. L'Ajuntament de Manacor és un ajuntament democràtic elegit per tots els manacorins, i els representa políticament a tots. Però no pot atribuir-se la representació dels gusts artístics de tots els ciutadans. A un concert, que hi vagi qui vulgui. L'Exèrcit és una institució del nostre Estat democràtic. Prohibir que una orquestra de l'Exèrcit interpreti un concert és posar traves a la llibertat de tots els ciutadans, no tan sols a una orquestra de l'Exèrcit. Establir una relació causal entre Felip V i l'actual Exèrcit Espanyol és una manera absurda d'entendre les relaciones causals. I tanmateix és irrellevant que aquesta relació causal existesqui o no. La Guerra fou una guerra dinàstica entre dues potències europees, i 300 anys després hem d'assumir uns fets que tengueren unes conseqüències que es poden valorar, i que s'han de valorar, des d'una interpretació de la Història que permeti múltiples perspectives, per tal d'establir una visió més completa que la visió partidista que s'entreveu clarament en la carta de Més per Mallorca adreçada a l'organisme militar. Espanya és un Estat democràtic, amb totes les limitacions i imperfeccions que veim dia a dia, i que, per sort, es poden discutir lliurement per tal de trobar les solucions més adients. Utilitzar arguments partidistes per atribuir-se el dret d'establir que una orquestra no pot interpretar un concert forma part d'una visió molt poc racional de la convivència: és un atac a la llibertat. Assistir a un concert de música no es pot prohibir. La música és tan sols música: una manifestació de la capacitat humana de comunicar emocions.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook