Blog 
Mirades a Ciutat / Los límites de la tierra
RSS - Blog de M Angel

El autor

Blog Mirades a Ciutat / Los límites de la tierra - M Angel

M Angel

Com un viatger, que de sobte es reconeix en una fotografia. // A los lejos unos árboles, y el tiempo que bordea la realidad, y la moldea, y la envilece y exalta, y la construye.

Sobre este blog de Mallorca

Desde muy temprano las calles de Ciutat buscan un interlocutor, o un gesto que sea premonición de algún conocimiento. // La tierra, con la que se produce este intercambio en el que hay que ser consciente de los límites.


Archivo

 • 24
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Carver

  El pare de Raymond Carver se'n va a pescar

  Raymond Carver conta històries a partir d'anècdotes que poden semblar intranscendents. Són anècdotes que acaben tot d'una, que es llegeixen aviat, que després sentim que reboten en algun lloc de la memòria, i que ens obliguen a prendre partit. Tenim ganes de ser hospitalaris amb aquests personatges quasi sempre desfets per la vida que duen sense voler, per les circumstàncies a què es veuen sotmesos, com si la vida fos una cruel determinació indefugible. També hi ha alternatives, quan sembla que s'han acabat: aquest podria ser un dels motius centrals de Carver. El lirisme, per ser expressat, no necessita frases grandiloqüents: de fet, els sentiments explícits acaben per no dir-nos res, s'han de comunicar per al.lusions, i que cadascú ho interpreti. La vida s'esmuny lentament, viatjam pel temps d'una derrota prevista, però mentrestant podem llegir una fotografia del pare de Carver quan pescava, de jove. El seu fill la mira quan ja és major, i s'adona de les debilitats del pare: els ulls el delaten, i les mans, en mostrar blanament les perques i l'ampolla de cervesa. Deix el final en suspens.

  Fotografía de mi padre en su vigésimo segundo aniversario, Raymond Carver, del llibre Todos nosotros, Bartleby Editores  

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook