Blog 
Gustosament
RSS - Blog de Bartomeu Font

El autor

Blog Gustosament - Bartomeu Font

Bartomeu Font

Apassionat per la gastronomia, amb titulació VIP per menjar des d'un pamboli a una degustació de sushi, sense manies ni compassió.

Sobre este blog de Gastronomia

Novetats, ressenyes i curiositats d'àmbit gastronòmic


Archivo

 • La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

  La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

  El bellíssim hotel Hilton sa Torre Mallorca va acollir una cita culinària de nivell amb el xef Rodrigo de la Calle. L'acte, reservat per a la premsa gastronòmica mallorquina, va servir per conèixer de ben a prop un dels cuiners més reconeguts de l'Estat.

  En aquesta jornada, Rodrigo va descobrir vegetals desconeguts i coneguts des d'una preparació divertida, a moments sorprenent, sempre de la mà del seu segon a la cuina, Aitor González, amb qui va explicar en què consisteix la revolució verda: oferir verdures, fruites i fongs d'una manera divertida i sempre amb productes de temporada. La carta del menú, escrita per ell mateix, no intenta fer grans descripcions del plat que ha preparat, simplement en destaca els dos elements principals. Així, pogueren assaborir un nap (marinat amb herbes) - coriandre, un arròs -nyora, un sorprenent lletuga - shimeji o un natural figues - formatge fresc, entre altres propostes. 

  El director de l'hotel, Nicolás Ostrovsky, apuntà que properament els clients i hostes podran gaudir d'una nova trobada amb el xef, que ja assessora el restaurant de Hilton sa Torre Mallorca. Fins i tot, tant Rodrigo de la Calle com Nicolás Ostrovsky es mostraren oberts a ampliar la seva col·laboració en un futur. Cal tenir en compte que a l'hotel Hilton sa Torre va ser un referent en cuina quan el restaurant Zaranda, comandat pel mestre Fernando P. Arrellano, hi desembarcà l'any 2008. Si establissin lligams molt més forts, podrien tornar a posar el nom de Hilton Mallorca en un lloc destacat de la gastronomia illenca.

   

  Rodrigo de la Calle

  El cuiner Rodrigo de la Calle (Madrid, 1976) s'ha format principalment amb Martín Berasategui, tot i que ha passat per les cuines de restaurants com: Lhardy, Goizeko Kabi, Romesco o Lur Maitea.

  Des de l'any 2015 regenta el seu propi restaurant, El Invernadero, ubicat a l'Hotel La Torre Box Art a Collado Mediano (serralada madrilenya), on hi fa un menú innovador amb producte de temporada, principalment verdures, fongs i fruites. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diferents distincions: L'any 2011 va rebre la primera estrella Michelín i, també, li varen concedir el segon Sol de la guia Repsol.

  De la Calle ha reivindicat el concepte de gastrobotànica, que defensa el consum dels aliments orgànics i de temporada. Bona mostra d'això va ser la publicació del llibre Gastrobotanica: 100 platos al natural para cada estación del año, publicat l'any 2010, i en el qual hi recull la filosofia que ha defensat des de l'any 2000 i que ha vist reconeguda aquests anys. 

  A més a més, reivindica hortalisses i verdures, d'aquí i de l'altra punta del món, apostant per nous sabors i textures, tot i que és partidari de cultivar-les a prop del seu restaurant, de manera que potencia l'aliment no autòcton però sí de kilòmetre zero. www.rodrigodelacalle.es

   

  La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

  La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

  La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

  La revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa TorreLa revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa TorreLa revolució verda de Rodrigo de la Calle al Hilton sa Torre

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook