Blog 
Gustosament
RSS - Blog de Bartomeu Font

El autor

Blog Gustosament - Bartomeu Font

Bartomeu Font

Apassionat per la gastronomia, amb titulació VIP per menjar des d'un pamboli a una degustació de sushi, sense manies ni compassió.

Sobre este blog de Gastronomia

Novetats, ressenyes i curiositats d'àmbit gastronòmic


Archivo

 • 24
  Septiembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  II Trobada Gastronòmica de Sóller a Cas Xorc

  II Trobada Gastronòmica de Sóller a Cas Xorc

  L'hotel Cas Xorc acollí una vetlada en la quals els productes més representatius de Sóller foren els protagonistes.

  La trobada, celebrada ahir, dia 23, començà amb un show cooking del xef de la casa, Guillem Moyà, als fogons que la firma Gaggenau havia instal·lat en una de les terrasses de l'encantador hotel. El menú consistí en diferents plats, regats amb brous del celler Joaquín Rebolledo - DO Valdeorras- y Antigua Usanza - DO La Rioja).

  Jose Luis Mayol de l'hotel Cal Bisbe va preparar 'la síndria que volia ser tonyina'. Una proposta agosarada: la fruita tenia un gust fumat del peix i servia de base a l'escamerlà, que estava acompanyat de canviar d'oli i de codonyat.

  Per la seva part, Victor Garcia de Cap Rocat presentà un segon entrant molt gustós i aromàtic: espàrrec blanc amb ou de 'pagès' i pernil ibèric. L'ou es presentava amb una mica d'arrebossat, el vermell intacte i regat amb un consomè d'ibèric i acompanyat d'un royal d'espàrrec. Molt bo.

  El peix anà a càrrec de  Maria Salinas de l'Hotel Brondo qui cuinà un escumós (?) de bullit amb rap i gamba de Sóller. Molt saborós i una mica oliós.

  Per netejar la boca i donar pas a la carn, Rafa Martín, cocteler i propietari de Brass Club, preparà un Gin Fizz de figues amb la ginebra de la marca N Gin. L'escuma de beguda tenia una amargor que em recordà la lletrada de la figuera, tot i ser molt refrescant. Tot i això, la llimona tenia tot el protagonisme del còctel, juntament amb la dolçor i algun 'pinyolet' caracteristic de la figa, que no restava qualitat a la proposta. Mentre que Jose Morcete del restaurant Es Molí donà pas a la carn amb un colomí sobre tòfona amb la corresponent salsa Périgueux i patató de sa Pobla. Molt gustós.

  Per acabar, el vodka macerat amb cafè i amb un toc de garrova de Rafa Martín de Brass Club donà pas a Guillem Moyà qui va elaborar la versió propia de l'hotel Cas Xorc de l'ensaïmada de xocotala, un dolç que no podia faltar a la taula, que fou arrodonit amb el petit four de Guillermo Méndez de La Residencia, inspirat en quatre productes estrella de Sóller com són la taronja, la llimona, l'ametla i l'oliva. Per cert, aquesta darrera mossegada que retia homenatge a l'oliva fou una bomba explosiva de contrastos en els que destacava la xocolata i l'oli amb un regust amarg.

  L'equip de sala de Cas Xorc fou l'encarregat de servir exitosament i coordinament els assistents a la cita gastronòmica, sota la direcció d'Íñigo Ochoa.

  espàrrec blanc amb ou de pagès i pernil ibèric                                Escumós de bullit amb rap i gamba de Sóller

   El plat de Víctor Garcia de Cap Rocat                                     El plat de Maria Salinas de l'Hotel Brondo

    

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook