Blog 
Gustosament
RSS - Blog de Bartomeu Font

El autor

Blog Gustosament - Bartomeu Font

Bartomeu Font

Apassionat per la gastronomia, amb titulació VIP per menjar des d'un pamboli a una degustació de sushi, sense manies ni compassió.

Sobre este blog de Gastronomia

Novetats, ressenyes i curiositats d'àmbit gastronòmic


Archivo

 • 30
  Junio
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Mallorca Gastronomia Pommery

  Degustació dels xampanys Pommery

  El passat dia de Sant Pere, dia 29 de juny, vàrem poder gaudir d'un passeig degustatiu pels diferents xampanys que elabora la firma francesa Pommery. Un tast que es va acompanyar de les explicacions de l'enòleg d'aquest celler, Thierry Gascó.

  El mateix Gascó és qui ha impulsat la creació d'un nou 'champagne', el Pommery Royal Blue Sky, que durant la mateixa jornada es va presentar a l'Hotel Gran Melià Victòria de Palma. Pommery Royal Blue Sky és un xampany dolç, fet amb raïms Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay, tradicionals en l'ensamblatge de Pommery. Destaca per ser molt dolcenc, fins i tot m'atreviria a afirmar que l'han concebut per a un públic jove i d'aire desenfadat.

  Un llinatge lligat a una dona emprenedora
  Pommery es va fundar l'any 1858, gràcies a la iniciativa de Madame Pommery. Acabava de quedar vídua, però va decidir continuar el comerç del seu marit amb el vi. Ella va fundar una marca lligada al luxe i al bon gust. Les vinyes i celler de Pommery es troben a la localitat de Reims, a la Xampanya, la regió d'origen del xampany.

  Els seus xampanys es fan amb tres varietats de raïm, en proporcions diferents per a cada creació. Els que es varen tastar varen ser:Champagne Pommery Brut Royal: El més popular, amb 10 grams de sucre per litre. Champagne Pommery Brut Rosé: El seu color es deu a una segona fermentació amb vi negre. Champagne Grand Cru Millésime 2005: Té 8 grams de sucre per litre. Champagne Pommery Cuvée Loiuse 2002: Té 5 gran de sucre per litre. És un xampany amb caracter. Champagne Pommery Les Clos Pompadour 2003 Magnum: Amb 8 grams de sucre per litre, fet amb 75% de Chardonnay, 20% de Pinot Meunier i 5% de Pinot Noir.

  L'encarregat d'organitzar el tast i la presentació del nou xampany va ser Codorniu Raventós Illes Balears, que va triar l'Hotel Gran Melià Victòria, i de retruc la badia de Palma, com a escenari.

  Degustació dels xampanys Pommery

  Degustació dels xampanys PommeryDegustació dels xampanys PommeryDegustació dels xampanys PommeryDegustació dels xampanys Pommery

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook