Blog 
Gustosament
RSS - Blog de Bartomeu Font

El autor

Blog Gustosament - Bartomeu Font

Bartomeu Font

Apassionat per la gastronomia, amb titulació VIP per menjar des d'un pamboli a una degustació de sushi, sense manies ni compassió.

Sobre este blog de Gastronomia

Novetats, ressenyes i curiositats d'àmbit gastronòmic


Archivo

 • 21
  Septiembre
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Mallorca Gastronomia Flor de Sal Camp de Mar Andratx Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  L'any passat vaig descobrir el talent creatiu de Jonay Hernández, un canari serè i perfeccionista que no es cansa de cuinar. Al seu restaurant Flor de Sal, ubicat a la zona de Camp de Mar, a Andratx, ofereix una carta en què les tapes creatives, tant individuals com per compartir, tenen un gran protagonisme. La bella ubicació del local, amb vista a la costa serena d'Andratx, el converteixen en un lloc distingit per a clients i no clients dels apartaments Cabau Bahia Camp de Mar Suites.

  Propostes per tastar
  D'entre les tapes més suculents, cal destacar la pilota de cabra amb crema d'herbes fresques. La fa amb cabres velles de Mallorca, de raça no mallorquina. Perquè la carn no tingui un gust fort, les macera amb herbes durant 7 dies, amb un resultat excel·lent. Només hi posa carn i pastanagó. També de cabra, hi prepara un taco de carn ben bo, que apunt a la llista de propostes per repetir. Jonay comenta que una de les tapes més sol·licitades per clients mallorquins és l'ou frit en dues coccions amb crema de patata i tòfona, un plat que recorda als clàssics de la cuina però amb una envolvent flaire que encisa.

  Com a bon tinerfeny, no hi falten les papas arrugadas amb mojo verd i vermell, tot un clàssic de la cuina canària. També hi ha altres plats amb sabor canari com l'entrepà de matalauva (amb un gustet inconfusible d'anís) amb carne fiesta (de porc adobada amb sal, pebre bo, orenga, pebre bord, farigola, que després es fregeix), servit amb un ouet frit. En aquest cas, al pa li donen un toc fregit, marca de la casa. Tot i ser receptes tradicionals, Hernéndez sempre hi aporta el seu toc personal. Aquest toc creatiu també el veim en suggeriments del dia com el carpaccio de llampuga amb gelat de figa de moro, i en les postres, sobre les quals ara parlarem.

  Em va fascinar la seva versió particular de torrija de xocolata amb queimada de rom canari, que va combinar amb un gelat cremós de plàtan amb cacauets salats. Juntament amb aquesta joia, cal comentar l'Increïble Hulk, una explosió de cítrics, especialment de llimona i llima, i un lleuger toc de flor elèctrica, elaborat en diferents textures i servides en un plat ben particular i artesà, que recorda a la mà del superheroi verd.

  Respecte per l'artesania i el producte local
  De fet, a la tasca com a cuiner, cal sumar-hi l'interès que Jonay té per l'artesà. Moltes de les peces de la seva vaixella compten amb la implicació de la ceramista Marga Joan, de sa Cabaneta (Marratxí), qui dóna forma material als dissenys que Jonay idea per presentar els seus plats. Aquest detall, també es veu amb la importància que dóna al producte mallorquí fresc i, també, al canari, malgrat la distància, d'on sol dur les patates i la farina de gofio (blat de moro), concretament del molí El Sauzal.

  Teniu temps per tastar aquestes i altres propostes fins al 7 de novembre, quan tanca per descansar fins a l'1 de febrer de l'any que ve.

  Flor de Sal
  Via Francisca Capllonch Plomer, 22
  Camp de Mar. Andratx
  971 23 55 66
  www.restauranteflordesal.es

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

  Creatiu Jonay Hernández

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook