Passeig de ronda

Cançons

Pere Estelrich i Massutí

Pere Estelrich i Massutí

01 Concert/Audició

Dijous de la passada setmana i a l’Auditòrium de Palma, la nostra Simfònica va tancar la temporada de concerts 2022-2023 amb un programa amb una sola obra: La cançó de la Terra de Gustav Mahler, una obra singular, a mig camí entre la cantata i la simfonia. De fet la podríem emmarcar igualment dins qualsevol de les dues formes musicals.

El dia abans, dimecres, els encarregats de l’orquestra em demanaren una audició comentada sobre aquesta partitura. Vaig acceptar el repte i vaig començar a preparar la sessió a partir de dos volums que sens dubte han estat del tot referents per entrar dins el món mahlerià.

02 Llibres

Aquests dos llibres són: El ruido eterno d’Alex Ross editat per Seix Barral i La música de Gustav Mahler. Una guia d’audició de Joan Grimalt, editat per Dinsic.

Dos grans volums imprescindibles a tota biblioteca musical i, en el cas que ens ocupa, Mahler, el segon encara més que el primer, ja que el professor Grimalt és un dels grans especialistes en l’obra del compositor. L’ha estudiada, dirigida i treballada durant anys. De fet, fa un grapat de temporades, quan encara existia la Camerata Sa Nostra, Grimalt va preparar amb el grup de músics aquesta partitura en una versió reduïda.

Suscríbete para seguir leyendo