Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

POESIA

De la paraula a la Música

Fa poc més d’una semana, la Fundació Studium Aureum estrenà la Cantata ‘Thalamos’ que sobre el llibre de Víctor Gayà ha composat Mercè Pons

Víctor Gayà.

Lluny de ser la lluita callada per la perdurabilitat, Thálamos és la voluntat d’oblit; no la de ser oblidat pel món que potser ens ha estat ignorant des de sempre, sinó per la persona estimada, per la persona vital. Un oblit lleial, noble, magnànim: un deixar anar, un deixar partir a qui se’n va. La culminació de l’amor es manifesta en la generositat de desaparèixer, de dissipar-se per deixar tot l’espai i tot el temps a la vida. La voluntat de no ser sobrer quan hom ja no hi és. Un despreniment existencial que lleva tot llastre a l’existència.

Thálamos és el títol del darrer llibre de poemes de Víctor Gayà, un autor nascut a Palma el 1952 i que, a més d’escriptor és psicòleg, i com a tal ha exercit la professió a Mallorca, on també ha col·laborat en programes radiofònics i diverses publicacions periòdiques com articulista i crític literari. Com a escriptor, ha publicat assaig, biografia, poesia i novel·la, entre els quals destaquen els poemaris Com la sequera (2005) i Porta trencada (2011) i les novel·les Trenc d’alba (Premi Roc Boronat, 1999), Cercle enigmàtic (Premi Alexandre Ballester, 2005) i La vida perdurable de Salvador Duran (Premi Mollerussa, 2006).

VÍCTOR GAYÀ. Thálamos. Nova editorial Moll, 76 pàgines, 10€.

VÍCTOR GAYÀ. Thálamos. Nova editorial Moll, 76 pàgines, 10€.

Mercè Pons, la compositora mallorquina, se sent còmoda entre les paraules de Gayà. Ara acaba d’estrenar una cantata a partir dels textos d’aquest darrer llibre. Però abans ja havia escrit un Rèquiem per a quartet de corda, inspirat en un altre llibre del poeta i que acompanya l’edició del volum que en feu l’editorial Lleonard Muntaner fa uns anys. Llibre i disc, bona companyia.

Compartir el artículo

stats