Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

NARRATIVA

Univers Mosse

Quan parlam de ficció històrica hi ha un nom que destaca i aquest és el de Kate Mosse

Kate Mosse. VIQUIPÈDIA

Nascuda a la Gran Bretanya Kate Mosse és una dona inquieta, constant i meticulosa pel que fa a la recerca i a la documentació històrica. La seva passió és la història de les lluites religioses de França, que abasta des de la croada contra els càtars durant el segle XIII en el seu primer èxit de vendes El Laberint (2005), fins a l’assassinat en massa d’hugonots francesos el segle XVI en el seu darrer llibre La Ciutat de les Llàgrimes (2020).

El Laberint, que juntament amb Sepulcro i Citadel formen La Trilogia del Llenguadoc, és el millor començament per endinsar-nos dins el món dels càtars i gaudir de la intriga i la bellesa que envolten aquestes tres històries. Totes tres diferents, però amb el nexe comú del passat càtar i el sud de França. Kate Mosse barreja ficció i fets reals i endinsa el lector dins un món fascinant ple d’aventures i intrigues. Combina una història del passat amb una en temps present, connectades entre elles. Els personatges del passat els trobam d’alguna manera en el present i les seves vides van i vénen dictades pels fets que succeïren abans i que són els que condueixen les accions dels personatges del present.

Les seves dues darreres novel·les, La Ciutat del Foc i La Ciutat de Les Llàgrimes, que formen una sèrie, ambdues comparteixen la temàtica de la massacre del hugonots francesos, la guerra religiosa que assolà França durant el segle XVI. La primera de les novel·les ens situa el 1562 a Carcassona quan a Minou Joubert, una jove de dinou anys, li arriba a la llibreria del seu pare una carta anònima que diu «Ella sap que ets viva» Abans que pugui desxifrar el missatge coneixerà un jove hugonot i les aventures, les traïcions, els misteris i els secrets l’acompanyaran.

KATE MOSSE. La ciutat del foc. Columna, 656 pàgines, 22 €.

KATE MOSSE. La ciutat del foc. Columna, 656 pàgines, 22 €.

La Ciutat de les Llàgrimes, segona novel·la d’aquesta sèrie, comença deu anys després, el 1572, Minou i la seva família reben una invitació a les noces entre Margarida de Valois i Enric de Navarra, que se celebraran a París en un intent de tancar el capítol de les guerres de religió. El que ningú sap és que pocs dies després de les noces tindrà lloc la Massacre del dia de Sant Bartomeu i les vides de Minou i dels seus es veuran seriosament afectades.

Kate Mosse és una de les autores que un bon lector no es pot perdre. La seva gran riquesa de vocabulari juntament amb la vívida i detallista descripció dels fets converteixen la lectura dels seus llibres en amena instructiva i interessant. Et quedes atrapat dins la història i vols continuar i continuar fins a arribar al desenllaç final. A totes les seves novel·les les dones tenen un paper protagonista, són dones amb forta personalitat, dones valentes que lluiten i estimen. Això no minva gens el paper dels homes, però l’acció es viu des del punt de vista de les dones.

KATE MOSSE. La ciutat de les llàgrimes. Columna, 624 pàgines, 22 €.

KATE MOSSE. La ciutat de les llàgrimes. Columna, 624 pàgines, 22 €.

Kate Mosse (1961) a més d’escriptora ha estat presentadora de ràdio i televisió a la BBC. És cofundadora i presidenta honorària del Premi Orange de Narrativa i membre de diverses institucions com ara El Consell de les Arts. L’any 2000 fou anomenada European Woman of Achievement –Dona Europea d’Èxit– per la seva contribució a les arts. Les seves novel·les s’han traduït a 37 llengües i se n’han venut milions de còpies en més de 40 països. Altres novel·les d’aquesta autora són: Els fantasmes d’hivern i La filla del taxidermista.

Combina la seva vida entre Anglaterra i Carcassona, on comprà una casa el 1989 i on trobà la inspiració per a la seva Trilogia del Llenguadoc.

Compartir el artículo

stats