Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de Ronda | Marcians

Nikolaus Kopernikus.

Perseverance

¶Ocurrent nom el del “robot intel·ligent” (oxímoron?), que el passat dijous, dia 18, amartitzà (es diu així?) sobre la superfície de Mart. Perseverance, un nom que simbolitza la paciència i la perseverança que han tingut els científics i els qui aproven els projectes, els quals, després d’intents fracassats han fet que un aparell mecànic pugui voltar pel planeta roig i treure mostres que donaran pistes sobre si hi va haver alguna vida microbiana, fa anys.

Esperança

·La missió de la NASA no és l’única que té com a objectiu aconseguir informació sobre Mart. Des del Japó i per iniciativa dels Emirats àrabs, agermanats per a l’ocasió amb les universitats de Berkeley i Arizona, es va enviar un altre vehicle, una sonda, que fa uns dies s’ha acostat al planeta. El seu nom, Al Amal, que vol dir esperança. I de cara el mes de maig, des de la Xina, arribarà un altre element que amb el nom Tianwen (Preguntes celestials) se sumarà als ja esmentats.

Copèrnic

¸Només un dia després que Perseverance arribàs a Mart, es cumplien anys del naixement de Nicolau Copèrnic a Polònia el 1473. Com em comenta l’amic Josep Lluis Pol: “Ja li hauria agradat a l’astrònom haver pogut viure aquests moments”. I tant!

Compartir el artículo

stats