Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de Ronda | Visions matineres

Boira a Portocolom. | P.E.

Boires

¶És el que té aixecar-se prest. Pots contemplar imatges que, més tard, quan ja el sol està més alt, desapareixen: Són les boires matineres que, molt sovint dormen a alguns dels plans de Mallorca com el de l’Enzell, entre Felanitx i Vilafranca o els que enrevolten Campos. Però també i amb menys freqüència, les boires volen sobre la mar, als ports, cales i petites platges. Veure-les és més rar, ja que no són habituals. La que mostra la fotografia és del cap de setmana passat a Portocolom. Boira matinera i marinera. Boira poètica, sempre.

Flors

·I de les boires a les flors, les dels ametllers, blanques. Com cada any, i que sigui per molts més, el febrer també és temps per veure els arbres florits. El blanc efímer de les flors que aviat el vent escamparà, es pot veure per molts indrets de Mallorca. De cada vegada amb menys intensitat, ja que els arbres moren i desapareixen. Ja no recollim les ametlles el setembre. Fa anys, a finals d’estiu, podies veure, quasi al mateix temps, grups de gent que veremaven i altres que tomaven les ametlles. D’aquests darrers ara n’hi ha menys. Què podem fer?

Espàrrecs

¸Ja he començat a veure alguns espàrrecs per les voravies de pedra seca, la pedra seca autèntica, no la de cartró pedra que ens ha portat l’administració. Vergonyós aquest atemptat al patrimoni. Però no tenim una escola de margers? Per què formar persones en aquest art si després els arraconam per portar decorats fets a balquena de forma industrial?

Compartir el artículo

stats