Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PASSEIG DE RONDA

Manifest

Manifest

Lectura

¶El proper diumenge, 7 de febrer, Dia de la Germania de Mallorca, a Palma i a molts de pobles de l’illa (Felanitx, Sa Pobla, Inca, Campanet, Pollença, Santa Maria, Santa Margalida, Maria, Llucmajor...) es procedirà a la lectura del Manifest de Germania 500 per tal de commemorar, com escriu Tomeu Mestre, Balutxo “el mig mil·lenni d’aquell dia de 1521 quan el poble de Mallorca s’aixecà contra la corrupció, l’espoliació i els abusos”..

Agermanament

·L’acte no podrà ser molt cerimoniós ni multitudinari, degut a la situació pandèmica que vivim, ar a bé, dins la senzillesa hi haurà tota una càrrega de valor simbòlic que no és altre que el d’agermanar tots els pobles de l’illa.

Més que lectura

¸La cerimònia consistirà en que dues persones de cada poble i a algun lloc destacat o significatiu del municipi, llegeixi el Manifest de Germania 500 a les 12h, una lectura que bé pot anar acompanyada de música en viu. Amb les fotografies que es facin de les diferents lectures es confeccionarà un gran cartell, per mostrar els efectes de la commemoració. En el Manifest es remarquen les motivacions que provocaren l’aixecament, que són múltiples i algunes ja provinents de segles anteriors.

Compartir el artículo

stats