Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Quan no es pot ser aliè a Nous Aires

En les acaballes del 2020 he tengut l’oportunitat d’escollir dues lectures prou interessants d’autors mallorquins que no han arribat a la trentena d’anys

Quan no es pot ser aliè a Nous Aires

Kastia, la princesa Anunna y el regreso al Planeta Tierra escrit per Joan Mut Quintana, és un llibre que, des del meu parer, juga amb alguns aspectes de ficció però que en la seva narració se n’entreveuen d’altres que poden recordar situacions no precisament llunyanes, sinó ben reals i que poden ser motiu de debat. Joan Mut és un jove amb un talent artístic indiscutible: pinta, escriu... Estudiant d’Art a la Universitat de Bolzano, és capaç d’expressar tot allò que li permet la seva imaginació i el seu imaginari. Conjuga el que és terrenal i el que és espiritual en un relat que si més no, posa en dubte teories. És ciència ficció? Són creences envers altres mons? Va néixer la humanitat en el nostre planeta? La ficció permet viatjar a altres mons, amb personatges irreals i ficticis que apareixen, desapareixen i conviuen a llocs llunyans i propers. El temps i l’espai de Mut formen un món galàctic a hores d’ara impossible de trobar des del coneixement humà.

Primavera de bèsties és un regal, un petit detall per a tots els que ens dedicam a la docència. Una obra de teatre que parteix d’un fet real i que retrata d’una manera exquisida la vivència del que passa a moltes escoles. Deixa a un racó els tòpics escolars i les etiquetes, les assignatures, les metodologies o els debats interminables sobre les lleis educatives i se centra en les particularitats, en els diàlegs quotidians, en el dia a dia de les aules, en els moments gratificants de la professió i els instants de crisi, i en el que és el punt inicial i final: l’estimació als alumnes. Educar és un cúmul de propostes, d’experiències, de sentiments, d’emocions i de somnis La lectura convida a la reflexió, però no sols a la reflexió educativa, sinó també a la familiar i a la de l’amistat. Miquel Mas Fiol és futur i és present. Estudiant de direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, la seva obra ha estat guanyadora del Premi Mediterrani de Teatre Pare Colom d’Inca, 2020.

Editar llibres d’autors novells no deixa de ser un risc i un fet agosarat. Satisfacció i gratitud als promotors per donar l’oportunitat a noves idees, nous pensaments i nous llenguatges.

Quan no es pot ser aliè a Nous Aires

Quan no es pot ser aliè a Nous Aires

Compartir el artículo

stats