Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

De joves a adults

Aquesta és la primera novel·la per adults que ha escrit Bridget Collins, abans nomès havia escrit literatura juvenil

Bridgett Collins. TWITTER MARIA ANTÒNIA PASCUAL

Què passaria si els episodis més foscos i dolorosos de les nostres vides es poguessin enquadernar entre les pàgines d’un llibre i quedassin esborrats de la nostra memòria?

Això és el què se li demana a Emmet que faci, perquè ell té ‘el do’, va néixer enquadernador, però no un enquadernador qualsevol, sinó un tipus especial d’enquadernador, un enquadernador que sap sense saber, un que pot escriure parts de la teva vida en un llibre i tu oblidaràs el que has explicat, oblidaràs aquell episodi per sempre, a no ser que el foc el cremi i aleshores el passat retornarà.

Aquesta és la història d’Emmet, de Lucien, d’Alde i de Seredith i també dels pares d’Emmet, és la història d’un enquadernador, és la història del seu procés, de la seva vida i del seu do, que a vegades pot esdevenir una maledicció.

Bridget Collins, l’autora, explora en aquesta novel·la la importància que la memòria i els records tenen per a la nostra identitat i de com això pot canviar si es poguessin esborrar parts del nostre passat.

The Binding, El Encuadernador, és una història de dues persones que troben l’amor i que es traeixen l’una a l’altra, encara que potser no va en aquest ordre.... Sigui com sigui, en el fons és una història romàntica on la passió i l’amor hi són presents així com el desamor i la venjança.

El Encuadernador és la primera novel·la per adults que ha escrit Bridget Collins, abans només havia escrit literatura juvenil. Ella explica que la inspiració per escriure aquesta història li vingué al cap mentre feia un curs d’enquadernació, on aprengué l’art antic de cosir les pàgines i d’encolar les guardes entre la coberta i els fulls. A aquesta experiència se li ajuntà la d’un voluntariat als Samaritans, on sentí moltes històries de moltes vides i se n’adonà que hi ha històries passades que a vegades continuen enganxades al present de la persona i caminen amb ella cap al seu futur. Així va néixer la idea principal de la novel·la: l’enquadernació de passatges del passat escrits a les pàgines d’un llibre i guardats entre les seves cobertes.

El llibre ens condueix a través d’una dinàmica de saber i no saber, no hi ha quasi cap escena en què els dos protagonistes ho sàpiguen tot, tampoc ho sap el lector, que ha d’arribar al final del llibre per entendre el principi. És un llibre que he rellegit pel plaer d’entendre la història des del principi i des d’una altra perspectiva, la de la coneixença dels dos personatges principals i evidentment es recuperen molts detalls, que la primera vegada passen per alt.

Bridget Collins, una dona jove nascuda a Anglaterra el 1981, amb aquesta història de desitjos i traïcions, d’amor i de màgia ha ocupat els primers llocs a les llistes de llibres més venuts. Considerat el llibre revelació al Regne Unit l’any 2019, ha batut rècords de vendes i ha capturat als lectors.

Acaba de sortir al mercat la seva segona novel·la The Betrayals, de moment només es pot trobar en anglès.

Compartir el artículo

stats