Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un somni: One Humanity

El llibre s’estructura en torn a la figura de Nour, nascuda a Síria d’on emigra als quinze anys cap a Hamburg

Un somni: One Humanity

Momentum és una novel·la que descriu un somni. Expressa el desig cap a on podria o hauria d’anar el món en el futur. El llibre ha estat motivat per la pandèmia que patim actualment que ens ha demostrat l’extraordinària vulnerabilitat que tenim davant l’atac del virus: sanitària, econòmica i social. Que una estructura tan minúscula hagi provocat aquest terrabastall ens té molt descol·locats. Serà una constant en el futur? L’autor reflexiona sobre la possibilitat d’organitzar el món d’una manera diferent a l’actual. Aconseguir la unitat de tota la humanitat en un projecte comú One Humanity, una sola humanitat que compartís els valors d’intel·ligència, solidaritats, equitat, respecte al medi.

El llibre s’estructura en torn a la figura de Nour, nascuda a Síria d’on emigra als quinze anys cap a Hamburg on fa la seva formació universitària i comença la seva activitat professional d’especialista en intel·ligència artificial que és capaç d’aplicar-la a les situacions més diverses. En el confinament aprofita la immobilitat obligada per desenvolupar, durant els seus somnis, el que seria el nou sistema que ens durien a un món més just i desitjable basat en la ciència, la solidaritat i l’equitat amb la intel·ligència artificial com a fil conductor. Aconseguir la unitat de tota la humanitat en un projecte comú One Humanity, una sola humanitat, que compartís tots aquests valors. En acabar el confinament empren un viatge en el que visita diversos llocs del món de gran interès, encara que poc coneguts. Cada un d’ells presenta valors diferents i exemplars. Aquests llocs emblemàtics reals serveixen d’exemple del futur que desitja. En el darrer somni veu com tots els blocs de poder actual decideixen abraçar la proposta d’un món amb regles diferents a l’actual: la nova arquitectura política mundial. La novel·la s’organitza en capítols alterns en que es descriuen els somnis de Nour i els viatges fets després de la pandèmia.

Juan Antonio March és un diplomàtic amb molta d’experiència. Ha estat destinat en una gran diversitat de països. Ha estat ambaixador a Moscú i Nacions Unides a Ginebra. Va ser el propulsor principal de la cúpula per Miquel Barceló a la Sala dels Drets Humans de la institució.. . Com a escriptor ha publicat una novel·la: Espérame en la Habana, en la que relata el possible final de Fidel Castro i l’època posterior, quan encara el personatge era viu. També, Poder y futuro. Veinte líderes mundiales y el mañana. Ja es pot veure que el tema del futur de les societats no li és aliè, d’una manera o d’altra, ja era present en les obres anteriors.

Un bon complement del llibre és escoltar, al llegir-lo, l’Imagine de John Lennon.

Compartir el artículo

stats