Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Paseig de Ronda | Rutes

Sant Miquel de Campanet. P. E.

¶La primera ruta a destacar és la que fan els estornells que aquests dies passen per Mallorca. Enguany, els esbarts tenen un nombre mai vist d’ocells. Milers d’estornells creuen, cada matí, el cel de Palma, formant poètiques figures de dansa. A la nit, reposen en els arbres de places i racons, cantant i deixant petjada en forma d’excrements, cosa que de poètica en té molt poc. Ara bé, contemplar el vol matiner és un espectacle recomanable. I enguany, que n’hi ha tants.

·La segona ruta és la que va des de Sant Miquel de Campanet a les Fonts Ufanes que, tot i no rajar, tenen el seu encant. Partiu de l’esplanada del costat de l’església romànica, i si ho feis després d’un concert matinal dels que organitzen els donats, encara millor. Des d’aquí la passejada fins la zona de les fonts és molt agradable. I pot durar el que vulgueu, des d’una mitja hora d’anada i el mateix de tornada o més temps. Camí ben traçat, peu pla i bo de fer. Passareu per uns alzinars d’ensomni. Ombres i rajos de sol s’entremesclen durant la passejada. Preciós. I en tornar, si heu reservat taula, un pa amb oli fet per na Teresa, a la cantina de l’església.

¸La tercera ruta d’avui és la que surt de la plaça del Bisbe Planas, de Sant Jordi de Palma, i, passant per indrets de l’horta de la zona i bordejant el turó, ens torna al mateix lloc de partida. Hora i mitja de peu pla, per fer qualsevol matí d’hivern. Ho he trobat al llibre Els camins de Palma, de Bartomeu Carrió i Joan Carles Palos, que no em cansaré de recomanar.

Compartir el artículo

stats