Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Compositores

Un viatge musical

Aquest llibre és un aprenentatge, una reivindicació de l’aportació de les dones al món de la música

Reinalda Blanco al Casal Balaguer. P. E.

Per als que els agrada viatjar, aquest temps de pandèmia és un malefici. Potser la millor manera de entrar a l’any 2021 sigui fent una lectura que porti a llocs llunyans, a recordar indrets, reviure petits moments, retrobar racons de ciutats on hem estat, o reviure experiències especials.

El suggeriment per acabar el 2020 vol contribuir a difondre el reconeixement i la música de les dones compositores. Un llibre on els protagonistes Clara, amb la saviesa del passat històric, i Marc amb el present tecnològic, conviuen de manera complementària. Podríem dir que és una novel·la on l’única ficció és la història entre aquests dos personatges, antagònics però que a la vegada que es complementen. Amb les seves investigacions i curolles melòmanes et duen a passejar per diversos països i ciutats en un viatge molt especial: Barcelona, Estocolm, Florència, Londres i Mallorca entre altres.

La música acompanya i guia la lectura. Pàgina darrera pàgina es van descobrint els noms de nombroses compositores, cantants i intèrprets. Noms oblidats, noms invisibles, noms inèdits, llegats arraconats, potents i desconeguts, al llarg del temps. Dones d’intensa vida musical i compromeses amb la seva professió.

Un viatge musical

Un viatge musical

Dones i música, un viatge pel món, és un viatge en el temps i una lliçó d’història de la música en femení. Reinalda Blanco va molt més enllà de les compositores de sempre, com Fanny Mendelssohn, Alma Mahler o Clara Wieck (sí un dels personatges), per exemple. Cada pàgina ens obri la porta a noves propostes musicals, i a revelar compositores que fins aleshores havien viscut en l’anonimat. L’autora ha fet un excel·lent treball de recerca.

És una novel·la, sí, però també és un aprenentatge, una reivindicació de l’aportació de les dones al món de la música. No deixeu de utilitzar els codis QR que hi anireu trobant per escoltar les seves obres.

Compartir el artículo

stats