Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Biografia

Biografiar la Llegenda

Es necessiten moltes pàgines per recollir la vida i l’obra de Mercury

Freddie Mercury.

No deu ser gens fàcil escriure la biografia d’una estrella del rock. Menys encara la d’una llegenda com Freddie Mercury.

L’obra de Lesley-Ann Jones (Freddie Mercury. La biografia definitiva. Alianza Editorial) crec que és la més completa feta fins ara del més gran talent de rock de tots els temps. Són molts els llibres que narren de forma més o menys encertada episodis diversos del solista de Queen, però de tots els que he pogut llegir, aquest és el més rigorós i detallat.

Malgrat la sida ens el robà a l’edat de 45 anys, es necessiten moltes pàgines per recollir mínimament la seva vida i, sobre tot, per entendre la magnitud de la seva obra. Les pàgines de Jones fan percebre que Farrokh Bulsara fou un infant necessitat de l’amor familiar del que va ser massa aviat privat, i com aquest fet el convertí en Freddie Mercury, una persona d’extrems, de vida al límit, de timidesa i generositat immenses, però alhora de lluita constant, grandiositat escènica, veu única i talent inigualable.

Freddie Mercury

Freddie Mercury

Cada generació descobreix Freddie Mercury i Queen a la seva manera, però totes acaben reverenciant la Reina. Després de llegir la biografia escrita per Jones, és exercici obligat tornar a escoltar-ne tota la discografia, llegint amb atenció les lletres i posant cada àlbum en el seu context. Així és com la Llegenda de Freddie Mercury es fa encara més gran.

Compartir el artículo

stats