Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de Ronda

Evangelis

Passolini i Irazoqui.

Cinema

Segurament que el nom de Enrique Irazoqui no us digui gaire cosa. A mi, d’entrada, tampoc. Ara bé, si us dic que fou l’actor que es posà en la pell de Jesús en el film de Pasolini L’evangeli segons sant Mateu, aleshores, ja li posarem cara. Un film que inicialment fou criticat per l’Església catòlica però que finalment acabà recomanant-lo. De fet el 2015 L’Osservatore Romano la definí com a la millor pel·lícula sobre Jesucrist. Irazogui ha mort fa unes setmanes a l’edat de 76 anys.

Economista

El protagonista de la pel·lícula de Pasolini no era un actor professional, era un jove economista de pare basc i mare italiana, que el 1964 trescava Itàlia fugint del règimen. Així que quan el director el va conèixer va sorgir el miracle (mai més ben dit): oferí al jove de devuit anys el paper.

Música

L’Evangeli segons Sant Mateu guanyà el premi del jurat a Venècia i fou nominada a tres Òscars de Hollywood. A la banda sonora a més de fragments originals, altres de Bach, Mozart o Prokofiev... així com el negre espiritual I Feel Like a Morherless Child.

Compartir el artículo

stats