Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Hem quedat a casa

Han passat moltes de coses, els darrers mesos pandèmics! I les que encara passaran!

Josep Maria Aloy.

Hi hem quedat, n'Assumpcio i jo, amb les cuses, les necessitats de les quals ens han permès sortir per torns a estirar les cames cada dia: gràcies, Lila i Pipa! Al terrat de casa hem tengut teuladers, verderols i tòrteres. I falzies. I un dragonet... M'he cansat dels aplaudiments als balcons. Menys, i més sanitat pública, educació pública i serveis assistencials públics: hem après la lliçó? Quin alè, sense turisme! Gràcies a l'empresa que ha fet net l'escala de la comunitat, i a la gent del súper, del forn, i als repartidors de paquets, i a la premsa digital...

El telèfon ens ha permès compartir l'experiència amb els fills, els amics i familiars. Odio les vídeo trucades. M'he gravat llegint alguns poemes perquè la llibreria Baobab pogués fer per Instagram un servei d'entreteniment als infants. A la pàgina web personal hi he penjat aquarel·les, lectures, opinions, esperances... He practicat escales amb l'harmònica, i n'Assumpció ha recuperat feliçment la guitarra i les cançons. He enyorat el Bellver. He col·laborat, amb un text sobre John Coltrane per a una fotografia de Miquel Julià, en el fanzine 14.03.2020 de Fahrenheit 450 (issu).

He llegit: Rebecca Solnit, Robert McFarlane, Javier Mina, Sebastià Alzamora (magnífic Reis del món!), Paolo Cognetti, Gabi Martínez, còmics de Cosey, Pau, Tanigutxi... I rellegit: Tomás Salvador, Virginia Woolf, Miquel Bauçà... No he escoltat tanta música com hauria volgut. En realitat he estat ocupat: faig recerca sobre algun aspecte del muntanyisme local i he acabat un poemari, Quadern del cap de ca. He celebrat pel meu compte el dia internacional del llibre infantil (2 d'abril). He desat la biblioteca. No he pogut fer la caminada pel camí de sant Jaume de Llevant... Per ventura l'any que ve. Curolles meves! Beneïdes siguin!

El mes de febrer havia perdut dos bons amics i col·legues: Josep M. Aloy i Rafel Crespí. El març vengué el confinament. Quina vergonya haver d'escoltar cada dia partes bèl·lics i policials en les rodes de premsa! Mentrestant, vàrem saber de la corrupció del rei, un descrèdit més (i van...) per a les institucions estatals. Qualque discurs al parlament espanyol ha fet feredat. Alguns articles d'opinió a la premsa cortesana, rialles. Els informes de la Guàrdia Civil sobre el 8 de març (amb l'afegit sainetesc de Pérez de los Cobos, personatge tenebrós), empegueïment aliè. Al judici polític a Trapero, les conclusions del fiscal són pur Grouxo: "El condemnin per rebel o per sediciós o per desobediència... El condemnin pel que sigui!"... Un virus és un virus, i vivim on vivim. Si n'han passat, de coses, els darrers mesos pandèmics! I les que encara passaran! Per sort, el Bellver torna!

Compartir el artículo

stats