Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Què és cultura

Bellver: Difondre la cultura

Bellver: Difondre la cultura

Arribam al número 1000 d'aquest suplement. El número 1 va sortir l'1 de novembre de 1996. Fa vint i tres anys!

Durant aquest temps, un suplement cultural fet aquí, amb molts col·laboradors d'aquí ha reflectit a les seves pàgines el tarannà de la gent d'aquí; durant aquest temps, Bellver ha esdevingut un referent sobre la divulgació cultural en sentit ample.

Llibres, discos, cinema, recomanacions, crítiques i reportatges de tota mena han omplert, setmana rere setmana les vuit pàgines de Bellver.

Bellver no és només un suplement cultural, és una manera de saber quines coses relatives a la cultura interessen als illencs.

Totes les persones que han escrit a Bellver ho han fet amb llibertat, cosa molt d'agrair. I és que la cultura té pocs límits: pot ser conservadora, pot ser d'avantguarda, pot ser, ha de ser, transgressora.

Som molts els qui esperàvem i esperam el Bellver cada dijous per saber quines propostes ens recomana. Sempre hi hem trobat i encara hi trobam recomanacions que han valgut la pena seguir. A títol personal he de dir que són uns quants els llibres que he llegit gràcies a haver estat referenciats a Bellver. I els discos que he escoltat a partir de les seves crítiques al suplement. I les pel·lícules que he vist arran d'haver estat citades a aquest setmanari. I els còmics que he fullejat per haver estat comentats aquí mateix. I com jo, segur que molts d'altres poden dir el mateix.

Ben cert és que les pàgines de cultura dels diaris fan la seva feina. I molt bona. Les cròniques dels periodistes de la secció de cultura d'aquest diari són impagables. Orgullós estic de pertànyer al planter de col·laboradors. I Bellver les complementa. El suplement és un valor afegit que té el diari. Sí, Diario de Mallorca no seria el mateix sense Bellver. Des d'aquí les gràcies a tots els directors que han fet possible aquests més de vint anys de difusió cultural. I als qui han estat al davant del propi suplement. No és fàcil fer que surtin aquestes pàgines cada setmana. No és fàcil, però és engrescador. Molt engrescador. Puc dir que coordinar Bellver engata, sedueix, imprimeix caràcter. Gràcies Maria per la confiança.

I de forma especial, gràcies als col·laboradors. Sense ells Bellver no existiria. Ells fan Bellver. Els seus textos, sempre ben dits, acurats, sincers, són impagables.

Gràcies també a les llibreries que col·laboren de forma puntual.

I abans d'acabar aquest escrit, permeteu-me que també citi les persones que maqueten les vuit pàgines, Clara i Merche. Sense elles, sense el seu punt, Bellver no seria el mateix.

Amics lectors, gràcies també per la fidelitat, sense vosaltres no tendria sentit aquest esforç.

Avui estam tots d'enhorabona. Bellver compleix 1000 edicions. I que sigui per Molts d'anys!

Compartir el artículo

stats