Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una experiència positiva a l'auditòrium de Palma

Luis E. Aute.

Sempre que he fet visita a l'Auditòrium de Palma l'he conclosa amb bon gust de boca. Record vàries experiències al llarg de la meva vida però, tal vegada, la més destacable va ser quan vaig anar a veure l'actuació del grup teatral Dagoll Dagom que posà en escena "La Nit de Sant Joan".

Sempre he estat un aficionat al teatre, m'encanta. Unes obres m'han agradat més que altres, evidentment, però aquesta és per a mi el paradigma del teatre

màgic.

La posada en escena, la disposició dels actors en l'escenari, els canvis de decorats sense adonar-te, els canvis d'intensitat de llum, colors, vestuaris, diàlegs, músiques, coreografies,€ Tot plegat, pura màgia.

Trenta anys després vaig tornar veure aquesta mateixa obra, amb la mateixa companyia i al mateix lloc, l'Auditòrium. Em va tornar encantar.

També he tengut l'oportunitat de veure altres obres de teatre molt interessants, com ara Macunaima dins el marc del Festival Internacional de Teatre de Palma, anys 80, una posada en escena magnífica, on s'hi dibuixava l'exotisme que representa pels europeus les formes de vida a la selva amazònica.

Altres companyies de teatre que he conegut a L'Auditòrium: Els Joglars, El Tricicle, l'anyorat Xesc Forteza representant L'Avar. I moltes altres.

A més d'obres de teatre també he tengut l'oportunitat d'assistir a concerts de música memorables: Wim Mertens, Rèquiem de Mozart amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, fins i tot he tengut l'oportunitat d'actuar-hi amb la Coral Veus de Marratxí en ocasió d'una trobada de corals d'arreu de Mallorca, va ser també una agradable experiència.

En qualsevol cas, no vull oblidar-me de la sensació que vaig experimentar en els anys 80 quan vaig assistir a un concert de Luis Eduardo Aute, la cançó que tancava el concert Al Alba: impresionant, imponent, pell de gallina des del primer acord, ho record com si fos ahir i ja han passat més de trenta anys des que aquesta cançó, una de les més potents, dures i impactants que conec, deixàs petjada en el meu subconscient.

Visca la música i llarga vida a l'Auditòrium de Palma.

Compartir el artículo

stats