Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Relectures

Antoni Gaudí, la biografia d'un geni

Per als lectors de Mallorca, serà especialment recomanable el capítol dedicat a la feina de Gaudí a la Seu, a principis del segle XX

Antonio Gaudí.

Des de nin, sempre m'he sentit atret pels grans personatges, per com varen arribar a ser qui varen ser. Com a periodista i escriptor de biografies, el meu interès per aquests personatges singulars, fins i tot genis en alguns casos, lluny de disminuir, ha anat creixent.

Per això un llibre que recoman especialment és el de la biografia d'Antoni Gaudí, obra del també arquitecte Joan Bassegoda, editat per Edicions 62 i titulat simplement Antoni Gaudí. És un llibre senzill, breu (un centenar de pàgines) i de fàcil lectura, tot i alguns tecnicismes arquitectònics.

Me n'han cridat l'atenció moltes coses: el caràcter singular, fins i tot retret, de Gaudí. També el fet que, com a estudiant, va tenir una trajectòria irregular fins al punt de suspendre una assignatura de dibuix d'edificis. Curiós com a mínim!!!

Per als lectors de Mallorca, serà especialment recomanable el capítol dedicat a la feina de Gaudí a la Seu, a principis del segle XX.

El lector també gaudirà (mai millor dit) amb les frases del genial arquitecte català. "L'origen és tornar als orígens". O la resposta que li va fer a un professor que li havia dit que els ocells tenien ales per volar. "Les gallines del mas tenen les ales ben grans, però no volen". Genial.

Compartir el artículo

stats