Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Bíblia, Disc, Artistes

Portada del disc La Disputa de l´ase.

Bíblia. Fa uns anys (2011), l´editorial Proa publicà una nova edició de La Bíblia, il·lustrada amb dibuixos de Perico Pastor. Tot un monument literari que acab de redescobrir. Un llibre universal en una versió que no puc deixar de recomanar. Impecable.

Torna Turmeda. El poeta medieval, Anselm Turmeda, ha tornat. Si és que mai havia partit. I ho ha fet a través d´un enregistrament que han coordinat musicalment Pere Siquier i tècnicament Miquel Brunet, sens dubte dos referents. La disputa de l´ase és el títol d´aquest disc que recull un treball de recuperació dels textos medievals de l´obra del mateix títol de Turmeda feta per Gabriel Mestre Oliver, musicats per Víctor Ferragut en forma de cantata. A aquest projecte hi ha intervingut la Banda de música de Felanitx i altres institucions corals de la contrada.

Art. Coincidesc per partida doble amb Aránzazu Miró, amb ella és un gust parlar de tot, però sobretot de música i art. Surten a rotlle els noms d´artistes com Miquel Barceló, Andy Warhol o Giorgio de Chirico (artista del qual, me diu, podrem veure una exposició antològica el proper any a Palma, bona notícia), però també parlam de Eric Satie, Giacomo Puccini o Franz Schubert. D´aquest darrer em quedo amb una frase de l´amiga: "Què bé va saber emprar, dins el romanticisme, els cànons classics". Cert.

Compartir el artículo

stats