Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Es Pujol de Maria Galmés i Ferrer

Fusió vinatera de resultat excel·lent

Fusió vinatera de resultat excel·lent

Arnau Galmés és una d’aquelles persones que fan feina sense estridències, a poc a poc i bé. Treballa de forma callada i sense aturall, talment com una formiga. Per aquest motiu és reconegut com un dels grans experts en vi de l’illa, encara que ell defugi de focus i de fama. El seu projecte personal és Galmés i Ferrer, un celler de Petra de llarga tradició familiar. El seu padrí, Joan, va començar a fer feina en aquest àmbit devers l’any 1938, una tasca que va continuar el seu fill Guillem, qui anava en bicicleta des de la vila on va néixer el Pare Serra fins a l’Estació Enològica de Felanitx per analitzar-hi el vi, tota una declaració de principis i de passió pel fruit més preuat de la vinya.

Arnau també duu la saba del vi dins les venes i properament presentarà novetats. Però mentre les esperam podem tastar la joia del seu celler: Es Pujol de Maria. L’aventura d’aquesta fusió vinatera entre Petra i Maria de la Salut va començar quan Mateu Estelrich va demanar-li assessorament per sembrar una vinya a Maria. Després de decidir-ne les varietats i fer-hi feina tres anys, li va proposar a Galmés ajuntar-se i fer el vi plegats, a la qual cosa hi va accedir. La zona d’on surt el vi és la que li dona nom i és ideal per treure’n un vi de qualitat gràcies al bon estrès hídric que hi suporten els ceps en aquest puig petit.

L’anyada de 2017 té un cupatge de Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (40%) i Sirà (20%). Durant el verolat (és a dir, quan el raïm comença a tenyir-se de color), se’n fa una selecció manual amb la qual es tira a terra entre un 30 i un 40 per cent del raïm, així madura bé. Quan arriba la verema, es premsa i reposa devers 6 mesos en dipòsit d’acer inoxidable i després té una criança en botes de roure francès de 14 mesos. El resultat és un vi excel·lent, de color grana, de capa alta, amb aromes d’espècies, de pruna i de fruites confitades, amb notes de balsàmiques i de pas molt agradable en boca, ideal per a carn vermella.

Compartir el artículo

stats