Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cuina amb memòria: Sopes amb esclata-sangs i espinacs

Abans que s’acabi la temporada de bolets, s’ho paga fer unes sopes molt diferents de les habituals, de realització fàcil i resultat sorprenent

Sopes amb esclata-sangs i espinacs

Enguany, que la temporada de bolets mallorquins ha estat curta i amb resultats escassos, des del continent han arribat tones d’esclata-sangs a bon preu i de qualitat més que acceptable. Tot i que ja es troben excel·lents cols borratxones –una hortalissa que sembla imprescindible per a unes bones sopes–, la recepta que presentam i que prové d’una casa benestant de Petra, demostra que la col és prescindible i que amb espinacs i altres verdures, amb l’aportació visual i gustativa dels esclata-sangs, es poden assaborir unes sopes especials d’una realització ben senzilla.

Ingredients

200 g de sopes, 2 manats d’espinacs, 200 g d’esclata-sangs, mitja ceba, un manat de grells o cebes tendres, alls, un manat de julivert, 2 tomàtigues de ramellet, pebre bord, oli, aigua i sal.

Preparació

Rentarem els espinacs, les cebes tendres i els esclata-sangs, malavejant eliminar la terra per complet. Iniciarem un sofregit amb oli dins una greixonera de test, amb mitja ceba i un manat de grells amb bona part de la coa, tot trossejat. Ho remenarem adesiara. El foc ha de ser moderat. Passats uns vuit o deu minuts, introduirem les tomàtigues pelades i ben picades i mig manat de julivert picat molt finet. Ho seguirem remenant. Tot seguit hi afegirem els esclata-sangs (sencers si són petits i trossejats els grossos) i els mesclarem bé amb el sofregit. Els deixarem coure uns quants minuts perquè es vagin guisant. Pocs minuts després hi agregarem també els espinacs nets i trossejats en quantitat abundant. Ho posarem bé de sal i introduirem l’aigua necessària per coure la verdura i per escaldar les sopes, que no han de sortir gens aigualoses. Deixarem que tot plegat faci un bull. Hi agregarem una culleradeta de pebre bord i un manat petit de julivert picat molt fi. Ho remenarem bé i dos minuts després apagarem el foc. Compondrem les sopes dins una altra greixonera, deixant una mica de buit a la part central. Escaldarem les sopes i distribuirem les verdures i els esclata-sangs de manera que quedin ben repartits. Posarem la tapadora uns minutets, perquè les sopes quedin ben amarades i prenguin el gustet de la verdura. Abans de servir-les, regarem la verdura amb un roll generós d’oli verge.

Compartir el artículo

stats