Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula | Un vodka mediterrani amb patata de sa Pobla

Un vodka mediterrani amb patata de sa Pobla VODKA KM1

Una altra de les noves creacions de les Destil·leries Antonio Nadal és el Vodka KM1. Es tracta d’un aiguardent mediterrani, d’edició limitada a 9.500 botelles, en què hi ha tingut un paper destacat Josep Maria Natta, tècnic de l’empresa i una de les veus expertes i amables del sector. Explica que l’elaboren amb alcohol de cereals, aigua d’origen calcari -ajuda a donar cos a la beguda- i patates: «Com el nom indica, KM1, la idea és oferir un vodka artesanal amb producte local, de manera que hem optat per les patates de sa Pobla, concretament les pells de la varietat Tramuntana, originària Mallorca», apunta Natta, un tipus de tubercle del qual se n’està intentant fer un estudi per recuperar-lo, seleccionar-lo i caracteritzar-lo científicament.

La idea d’aquesta col·lecció -que inclou també rom i ginebra- va sorgir del director de les destil·leries, Gabriel Àngel Morey, també responsable de la imatge gràfica. El projecte tot d’una va engrescar a Josep M. Natta i també va involucrar el mixòleg Salvador Esquinas, qui va apostar per triar una botella i dosificador concebuts per a la cocteleria i bàrmans professionals. El resultat és un vodka fi, pur i sense aspror, que ha estat purificat amb tres tipus diferents de carbó actiu, per la qual cosa és ideal per a combinar, per exemple, amb un moscow mule (amb cervesa de gingebre i suc de llima fresc).

Compartir el artículo

stats