Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula | Malvasia de Banyalbufar a les terres d’Alaró

Malvasia de  banyalbufar
a les terres d’Alaró

Malvasia de banyalbufar a les terres d’Alaró MALVASIA 2018

Al celler Oloron estan molt satisfets de fer vi de la varietat Malvasia de Banyalbufar. La història ve una mica d’enrere i té l’arquitecte Llorenç Colom com a protagonista, un visionari i emprenedor. Sa mare va comprar devers l’any 1970 la finca de sa Teulera Nova, on antigament s’hi adobaven pells i, més tard, s’hi feien teules. Colom va ser l’arquitecte del celler Macià Batle i també en fou soci fundador. El vi l’apassionava i el 1998 -dos anys després de la inauguració d’aquest celler de Santa Maria del Camí-, va crear el seu projecte personal: el celler Vinyes d’Alaró. L’objectiu era fer vins blancs fermentats en bota amb la varietat francesa Chardonnay. Els va batiar com a Oloron, un nom que remet a l’alqueria musulmana d’on naixerà el poble d’Alaró, una denominació amb la qual els actuals propietaris (un matrimoni suec que es vol mantenir en l’anonimat) han rebatejat el celler. Un any abans que Colom tragués al mercat el seu primer vi de Chardonnay, l’any 2003 els investigadors Hipólito Medrano, Bartomeu Sampol, Cecilia Carambula i José M. Escalona publicaren l’estudi Recuperació de la Malvasia de Banyalbufar, que significava tornar a tenir aquesta varietat de la Serra de Tramuntana sense malalties. Poc temps després, Colom en va sembrar un clon sanejat a sa Teulera Nova i en va fer un vi delicat que va batejar com a Atzaró.

Cristina Basañez, actual sommelier d’Oloron, explica que només elaboren aquest monovarietal si és un bon any perquè és poc productiu i fràgil. El vi que parlam avui és de l’anyada del 2018, quan la nova propietat inicia l’aventura vinatera. Destaca per un daurat viu, d’intensitat mitjana, amb aromes de melicotó i amb records d’albercoc sec en boca. Per cert, aviat sortirà al mercat el brisat que han fet d’aquesta varietat, Orange Malvasia 2019, un vi únic que segur que us sorprendrà per la seva vellutada i fina dolçor.

Para continuar leyendo, suscríbete al acceso de contenidos web

¿Ya eres suscriptor? Inicia sesión aquí

Y para los que quieren más, nuestras otras opciones de suscripción

Compartir el artículo

stats