Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula | Un vi blanc pioner per celebrar 90 anys de verema

Blanc de Blancs, Vins José L. Ferrer

Blanc de Blancs.

Fins a la segona meitat del segle XX, el vi que es consumia a Mallorca era negre. No va ser finsa l’any 1947 que l’empresari Josep Lluís Ferrer Ramonell va crear un precedent a l’illa amb el vi Blanc de Blancs. Òscar Roses, quarta generació d’aquesta nissaga de vinaters -juntament amb els seus germans Maria, Pep i Sandra- explica que el seu besavi era un visionari i un emprenedor perquè va ser pioner a l’illa en la introducció de tècniques noves en el cultiu de la vinya, en l’exportació de vins a Europa, com també en l’envelliment en botes de roure i en vendre’l embotellat.

Enguany, se celebren 90 anys de verema d’aquest celler de Binissalem. De fet, només tenia 28 anys quan l’any 1931 va fundar aquest celler, aleshores amb el nom de Vinícola de Binissalem. L’economista Miquel Alenyà explica que era descendent per part de mare i pare de famílies vinateres de Binissalem i devers l’any 1925 va anar a França a estudiar enginyeria electrònica, però va ser concretament a Grenoble i Bordeus on es va aficionar a l’enologia. La seva carrera professional també va estar vinculada amb el sector hoteler i la promoció urbanística. Bona mostra d’això és que, juntament amb Joan Mora Gornals i Stephen A. Kusak Silva, va fundar l’hotel i el camp de golf de Son Vida.

Tornant al vi, avui parlam de l’anyada 2019 de Blanc de Blancs. És un vi en què hi predomina la varietat Moll (també anomenada Premsal Blanc), juntament amb una mica de Chardonnay i Moscatell. L’etiqueta manté un disseny clàssic, que recorda els orígens del celler. És un vi molt aromàtic, amb un groc brillant de reflexos verdosos. Hi destaquen les notes de flors blanques i de pastisseria, amb un pas per boca agradable i un final persistent.

Compartir el artículo

stats