Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un viatge per ser recordat glop a glop

9. Diari de l'expedició... Son Alegre ecològic

Son Alegre ecològic.

Cada vi que s’elabora al celler Son Alegre (Santanyí) és únic i diferent; per això tots tenen noms que canvien a cada anyada, unes etiquetes que tenen un denominador comú: estan relacionades amb fets històrics, socials o culturals de Santanyí i del redol. Avui parlam d’un vi negre del 2016, fet amb motiu de la publicació del diari del viatge que varen fer 9 persones de Santanyí al voltant de Mallorca l’any 1899. Després de trobar-se’l per casualitat, Sebastià A. Adrover Vicens va cercar el suport necessari d’entitats públiques i privades per publicar-lo per primera vegada i l’any passat en va fer una edició que reprodueix aquest petit tresor de la literatura de viatges escrit per mossèn Miquel Clar, que serva la bellesa del paisatge de l’illa ara fa més de 120 anys, com també què feien i què menjaven durant la travessia en llaüt. L’obra inclou textos de Margalida Clar, Teodor Suau, Tomeu Arbona, Jaume Ferrando i Sebastià Vidal, que contextualitzen aquest quadern de viatge, a més de les fotografies de Bartomeu Sastre i les il·lustracions de Llorenç Vidal. Amb aquesta lectura, podem recrear una Mallorca diferent i assaborir, glop a glop, d’un vi de color grana intens, de capa mitjana-alta, amb aromes de cirera madura, fresc en boca i amb reminiscències de regalèssia. És un cupatge de Merlot (34%), Cabernet Sauvignon (33%) i Sirà (33%). Per fer-lo, cada tipus de raïm es vinifica per separat i, ja fermentat, es posa en dipòsit d’acer inoxidable. Durant 7 mesos té contacte amb fusta de roure francès i després reposa 2 anys en botella abans de sortir al mercat. Miquel Manresa és el propietari de Son Alegre, una possessió que era de la família Casassayes i que l‘any 1995 va comprar un empresari alemany. Set anys després, la finca va tornar a mans mallorquines i Manresa n’ha recuperat la vinya com també diversos cultius; una terra que es conra amb la mínima intervenció humana, seguint els principis de l’agricultura biodinàmica.

Compartir el artículo

stats