Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un plaer efímer que transcendeix més enllà de l'avui

El Galgo 2019

Els vins que el celler Oliver Moragues (OM) elabora estan fets per gaudir-se pausadament. Són glops de plaer efímer capaços de transmetre la importància de no actuar de forma vàcua (sense sentit o a la babalà), sinó que conviden a treballar amb meticulositat i estimació perquè la feina feta transcendixi més enllà de les persones per esdevenir un llegat per a les generacions futures. 

La tradició vinatera d’Oliver Moragues entronca amb la del celler Ribas de Consell perquè els avis dels propietaris actuals eren Gabriel Oliver Ribas de Pina i Concepció Moragues Ribas de Cabrera. Dos dels seus fills, Joana i Biel (malauradament traspassat fa uns mesos), varen crear OM l’any 1997 a Algaida, concretament a una finca que des del 1511 pertany a la família i que està documentada al Llibre del Repartiment del rei En Jaume. Tots dos en reformaren la possessió i en recuperaren la vinya, que ja existia al segle XVII. Actualment, és gestionat pels seus fills: Carlos Cabeza Oliver i Biel i Antoni Oliver Ramon.

Avui, parlam d’El Galgo 2019, un vi il·lustrat per Fernando Vicente, un animal que recorda el canòdrom de Palma, un espai que -a la fi- està en procés reconvertir-se en zona verda. Carlos Cabeza explica que aquest vi “és una manera de tornar tot allò que s’ha robat als països colonitzats”. El motiu és que els beneficis de les vendes els destinen a Bamba Project, la fundació creada per la seva germana Rocío a Kenya que ajuda infants orfes i dones en risc. A ell, no li agrada destacar-ho, perquè troba que el vi s’ha de comprar per allò que és i no perquè tengui una finalitat altruista. Per tant, si algú cerca un vi de qualitat, aquí el té. És un monovarietal apte per a vegans, de Callet, un raïm que fermenta a baixa temperatura i que reposa en botes de roure francès noves entre 5 i 6 mesos. Destaca per tenir un color robí, de rivet carmesí, amb aromes de balsàmics. És un vi elegant amb un final persistent. 

Compartir el artículo

stats