Suscríbete 1,5 €/mes

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un licor d’autor que evoca el terroir de Sóller

Licor de Mandarina Artisan Spirits

Licor de Mandarina Artisan Spirits

Licor de Mandarina Artisan Spirits

Ara fa quatre anys que Stephan Winterling i Eva Maier varen crear la col·lecció de licors Artisan Spirits. N’elaboren de taronja, de pastís, de bergamota, d’herbes silvestres i de mandarina a la nau que tenen a Llucmajor, al polígon de Son Noguera. 

Avui, parlam del licor de mandarina, una edició limitada molt recomanable. Stephan explica que l’elabora com si fos una ginebra: primer macera les mandarines senceres en alcohol agrícola, en treu les aromes i els olis essencials i després en fa el destil·lat, amb 150 grams de sucre per litre. No se’n fa cap filtració perquè els olis essencials de la fruita hi siguin ben presents, de manera que el licor pot presentar precipitacions amb el pas del temps. És un licor que ens transporta al terroir de la vall de Sóller. Tant el podeu prendre tot sol, ben fresc, amb gel; o bé, amb conyac (a parts iguals o una mica més d'aquest alcohol) i una mica de suc de llimona, que és el que es coneix com a còctel Sidecar. Una altra opció prendre’l com una Margarita: amb tequila o mescal (a parts iguals) i amb suc de llimona.

Stephan va néixer al poble de Niederkichen i es va formar en viticultura a la Universitat de Geisenheim. A la seva Alemanya natal, hi va conèixer Eva, qui havia arribat des de Catalunya per fer-hi una estada Erasmus, fruit de la qual en va sortir el seu projecte personal i professional. A Mallorca, hi aterraren l’any 2010, concretament al celler Can Vidalet (Pollença), on Stephan va començar a destil·lar i hi va crear la ginebra Onze. Un any després, va passar a fer feina al celler Son Campaner (Sencelles) i el següent va crear la marca Gin Eva, amb la qual s’ha fet molt conegut dins i fora de l’illa, amb ginebres d’alta qualitat. 

Para continuar leyendo, suscríbete al acceso de contenidos web

¿Ya eres suscriptor? Inicia sesión aquí

Y para los que quieren más, nuestras otras opciones de suscripción

Compartir el artículo

stats