Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

L'ovni vist a Son Suau al vi d'Amadip-Esment

Gallinas y focas 201, 4 Kilos Vinícola Ecològic

L'ovni vist a Son Suau al vi d'Amadip-Esment

Aquest vi és fruit de la col·laboració entre el celler 4 Kilos de Felanitx amb Amadip-Esment. Fa quasi deu anys, l'entitat volia donar un valor gastronòmic afegit als restaurants que regenta a Palma i a Palmanova a través d'un vi propi, de manera que es va posar en contacte amb el celler fundat l'any 2006 per Francesc Grimalt i Sergio Caballero, un nom que remet als 4 milions de pessetes que varen invertir per elaborar vi. D'aquesta manera va néixer Gallinas y Focas, un nom aleshores innovador i que ha marcat tendència, sorgit d'una divertida pluja d'idees entre les persones d'Amadip-Esment, que va sortir al mercat fa quasi una dècada amb l'anyada del 2009. És remarcable que en el procés de verema i disseny de l'etiqueta (que canvia any rere any) hi participen activament les persones de necessitats especials, amb un resultat excel·lent.

Avui parlam de l'anyada 2017 de Gallinas y Focas. Un dels dibuixos de l'etiqueta remet a l'ovni que va veure Joan Antich mentre llaurava a Son Suau (Felanitx). El vídeo, publicat per 4 Kilos l'any 2010 a Youtube, es va fer viral i conta com va veure un objecte volador semblant a un microbús que aterrava a la finca per endur-se'n terra de call vermell, una experiència que encara podeu veure a Internet. El vi té una criança de 12 mesos en botes de roure francès de més de 2 anys i després reposa devers 6 mesos més en botella. Està elaborat amb la varietat Mantonegro, un raïm que prové de vinyes de Binissalem, Santa Maria del Camí i de Can Weyler (Son Ferriol). Aquí, a l'antiga casa del general Weyler, és on es troba el projecte agrícola d'Amadip-Esment. És un vi grana clar, amb llàgrima densa, amb unes aromes de fruita madura ben equilibrades amb la fusta, amb un pas suau i elegant en boca.

Compartir el artículo

stats